Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Arjen laat zich foppen

In de B-groep van de winterkampioenschappen liet Arjen zich verrassen door een mataanval. Toen ik zo tegen tienen na een webinar ging kijken was in de B-groep alleen Arjen nog bezig. Normaal zeg ik dan dat zo iemand waar voor zijn inleg wil hebben. Dat kan ik dit keer niet zeggen want meedoen is gratis.

Arjen kwam in het begin van de partij in de problemen en kwam twee pionnen achter. Toen de tegenstander een stuk weggaf keerde de kansen, vooral toen Arjen ook nog een kwaliteit won. Met beide een dikke twee minuten bedenktijd ging Arjen in de fout.

In deze stelling speelde Arjen Pb3. Waarom is dit fout?

En het was een beslissende fout. De waardering van de computer gaat van +5,5 naar -5,4.

Erik wist te winnen van JaydenAlmelosv. Eigenlijk een simpele overwinning van Erik tegen een tegenstander die blijkbaar veel vluggertjes speelt, want van opgeven heeft hij niet gehoord. Ik denk dat ik mijn vier vrijpionnen naar de zevende rij had gespeeld en ze alle vier had laten promoveren. Erik zat wel op die weg, maar had daar op een gegeven moment genoeg van en promoveerde er 1 en gaf snel mat.

Marcelis verliest van WillemCruijff. Reeds op zet vier ging Marcelis in de fout. Met Dame a5 schaak haalde zwart een paard op e5 op. En daarna kreeg Marcelis geen echte kans meer van deze voetbalfanaat. Sergei daartegen won deze ronde wel. Van PorthosL. De hele partij ging het gelijk op en het resulteerde in een eindspel met allebei een loperpaar, twee torens en vijf pionnen. Sergei stond volgens de computer ietsjes beter, maar het was binnen de remisemarge. Porthos is een van de drie musketiers en in mijn herinnering gaf die nooit een gevecht op. Je moest hem bewusteloos slaan. Deze Porthos gaf op, waarom weet ik niet. Sergei nam het punt dankbaar aan.

Erik is nu degene met de meeste punten, namelijk 3,5. De overige drie staan gebroederlijk naast elkaar op 3 punten. Volgende week ronde 7.

Eén reactie op “Arjen laat zich foppen

  1. pennywise666
    januari 29, 2021

    Tja, mijn partij was jammer genoeg niet zo goed als die van de week tevoren, al was mijn tegenstander ook sterker dan in ronde 5. Eerst door een verkeerde paardzet twee pionnen kwijtgeraakt en in tijdnood niet de (enige) goede zet gevonden. Nou ja, volgende partij hopelijk weer wat beter..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op januari 28, 2021 door in Toernooien.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: