Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

laatste ronde winterkampioenschap

In de laatste ronde van het kampioenschap waren Erik en Arjen snel klaar. Ze mochten tegen elkaar strijden en toen beiden in de opening geen fouten maakten werd in het vroege middenspel tot remise besloten. Het is natuurlijk altijd lastig om in een extern toernooi te moeten spelen tegen een clubgenoot. Het heilige vuur wil dan wel eens ontbreken. En als je in de laatste ronde niet meer voor de prijzen in aanmerking komt dan is een vlotte remise niet ongewoon. En beide heren eindigden daarmee keurig op 50% (4,5 uit 9)

Marcelis kreeg het in het middenspel lastig. Hij had twee zwakke pionnen en de tegenstander maar één. Toen de tegenstander vervolgens één van die twee zwakke pionnen veroverde vreesde ik even voor Marcelis. Direkt daarna ging de tegenstander echter in de fout en moest zijn dame geven voor een stuk+toren. Nog erger was dat de zwarte stukken vervolgens niet goed stonden. Marcelis maakte hier van goed gebruik en zou na twee zetten ook nog een stuk winnen of mat geven. Die dubbele aanval was voor de tegenstander terecht een reden om op te geven. Hiermee eindigt Marcelis met een overwinning. Vier uit negen is geen slecht resultaat, maar na die vliegende start van drie uit drie was op meer gehoopt.

Sergei had een partij waarin ik als docent dan zeg dat er veel lesstof in de partij zat. Een dubbele toreneindspel kan soms ingewikkeld zijn. Sergei ging verschillende keren remise uit de weg. Hiermee nam hij wel een risico. De tegenstander nam minder risico en durfde het niet aan om op winst te spelen. Uiteindelijk werd het toch remise door herhaling van stelling (zie de eindstelling hieronder). Leuk om te zien dat er in de toeschouwersruimte meegedacht werd door Arjen en Marcelis. Sergei eindigt hiermee op 5,5 uit 9 en staat op de 14e plaats (van 53 deelnemers).

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op februari 16, 2021 door in Toernooien.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: