Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Jan Willem en Marcel winnen samen rapidwedstrijd ESG

De 13e ronde van ons rapidwedstrijd was tot het eind toe ongelofelijk spannend. Dat bleek wel uit het feit dat na 4 ronden nog de gehele top 5 nog mocht hopen op de eindzege. Brinkyjw had als enige 3 punten gescoord, maar zowel marstr, mobychess en schaakjan hadden ieder 2½ punt gescoord terwijl Sarkinschaak twee punten bijeen had gescoord. Met de indeling van de laatste ronde bleek dat schaakjan en mobychess tegen elkaar moesten en dat winst eigenlijk alleen maar kansen gaf op de eindzege. Bij remise moesten de brinkyjw en marstr beiden verliezen tegen resp. Sarkinschaak en Marcelis. Nu zijn de wonderen soms nog steeds de wereld niet uit, maar…….
Onderstaand geef ik u eerst een aantal stellingen die in de tweede ronde op het bord verschenen. Doordat ik even tijd had kon ik de tweede en derde ronde gedeeltelijk live volgen via Lichess. Het waren prachtige en vooral spannende partijen. Het eerste blok van 4 partijen ontstond na zo’n 17 minuten spelen terwijl het tweede blok partijen ontstond na zo’n 32 minuten speeltijd.

ronde 13 partijen-1
Ook in de derde ronde was de strijd hevig maar er was – toen ik de tweede blok partijen wilde vastleggen wel al twee partijen beëindigd. Schaakjan had toen al gewonnen van narstr terwijl brinkyjw al had afgerekend met doe_mij_maar_dammen.

ronde 13 partijen2
Jan en Ton speelden hun laatste partij remise, maar dat was wel na een hevige strijd. Maar Jan Willem wist zijn laatste partij tegen Sergei niet te winnen en moest afwachten wat Marcel tegen Marcelis zou doen. Marcel won en zo eindigden zij gezamenlijk bovenaan, maar door betere weerstandspunten werd brinky door Lichess als winnaar uitgeroepen.
 
ronde 13 1 mrt Rapid eindstand
ronde 13 tussenstand
Nog even tot slot de wedstrijdkalender voor deze week:
Woensdagavond 3mrt.: Battle of Drenthe rapid blitz 5+0. Aanvang 20:00 uur
Donderdagavond 4 mrt.: GC donderdag Teamcompetitie snelschaken 3+2

Zondagavond 10 mrt.: 2e klasse Zondag Teamcompetitie de tempo is dan 3+2
Maandagavond 11 mrt.: ESG-clubavond snelschaken 3+2 Aanvang 20:00 uur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op maart 2, 2021 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: