Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Felle strijd in 18e ronde rapid ESG

Het was niet altijd even vlekkeloos wat ik maandagavond op de borden zag, maar er was veel strijd en dat is dan weer schitterend om te zien hoe deze zestal schakers elkaar bestreden. De eerste drie diagramstellingen zijn de partijen uit de vierde ronde. Knap hoe Sarkinschaak de koploper van de tussenstand en de winnaar van deze avond, brinkyjw op remise wist te houden! En dan hadden wij ook nog een geweldig mooi gevecht op leven en dood tussen schaakjan en marstr. Tja, in de derde diagram vecht Marcelis zich letterlijk kapot tegen mobychess. Zwart had remise voor het grijpen, maar lette op een bepaald moment net even niet goed op speelde zijn a-pion en wat er toen gebeurde ziet u, als u die partij na gaat naspelen op: Lichess.org.
De pijl geeft aan welke zet wit in die stelling had moeten spelen.  Echter Sergei (Sarkinschaak) koos er voor om 30. Pg4 te spelen. Ton (mobychess), had in deze strijd een geweldige aanval op de witte vesting, maar wist net niet die benodigde zet te vinden voor de winst. Maar na 30. Pg4 in die 4e diagramstelling speelde hij Ld4, waardoor het witte paard bijna geen velden meer had.. Na 31. Kg3-h5 en 32. Pf2 werd het paard geslagen waarna zwart “eenvoudig”had moeten winnen. Maar daarna verblunderde zwart zijn f-pion door in de laatste diagram 40. .. Ke6??? te spelen. Na 40. .. Kf5 41. a3-Ke5 moet wit terug met zijn koning waarna zwart de winst kan binnenhalen. Echter, wit had blijkbaar niet in de gaten wat voor een kans dat hij kreeg om te kunnen winnen en speelde 41. Ke4??? Na 41. .. f3 42. Kxf3 Kf5 had wit met 43. a3 remise in handen, maar koos voor 43. Kg3. Daarop liep zwart met zijn koning naar de damevleugel en won alsnog deze enerverende partij. Zie voor deze, maar ook voor alle andere partijen: Lichess.org.

ronde 18 partijenDe eindstand van deze 18e ronde ziet u hieronder evenals de tussenstand.

ronde 18 17-5-2021 rapid eindstand
ronde 18 Rapid tussenstand
De wedstrijdkalender voor deze maand ziet er nu als volgt uit:
Woensdagavond 19 mei: Battle of Drenthe blitz 3+2. Aanvang 20:00 uur
Donderdagavond 20 mei: GC Teamcompetitie snelschaken 3+2
Zondagavond 23 mei: Teamcompetitie de tempo is dan 3+2 (1e Pinksterdag)
Maandagavond 24 mei: ESG-clubavond snelschaken 3+2  20:00 uur (2e Pinksterdag)
Woensdagavond 26mei: Battle of Drenthe rapid 10+0. Aanvang 20:00 uur
Donderdagavond 27mei: GC Teamcompetitie snelschaken 3+2
Zondagavond 30 mei: Teamcompetitie de tempo is dan 3+2
Maandagavond 31 mei: ESG-clubavond rapid 20+0 Aanvang 20:00 uur
Woensdagavond 1 juni: Battle of Drenthe blitz 5+0. Aanvang 20:00 uur
Donderdagavond 2 juni: GC donderdag Teamcompetitie snelschaken 3+2
Verder wordt er op de zondagmiddag ook nog gespeeld in Hoogeveen: Chessdreams.
Op vrijdagavonden kan men ook internet schaken in Coevorden. Info bij Jan van
Os.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op mei 18, 2021 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: