Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Uitslagen 21 juni

Kan een afbeelding zijn van een of meer mensen, schaken, buitenshuis en binnen

De laatste avond waarop men een lange serieuze partij kon spelen. Daar werd door sommigen ook gebruik van gemaakt. Flip en Jan vO niet. Door een fout in de opening van Flip won Jan snel een toren en kon Flip al opgeven. Een partijtje van 11 zetten. Daar had ik wat meer weerstand verwacht, maar de fout was direkt verliezend. In bovenstaande stelling is Lg6 nog speelbaar. Als de dame neemt op b7 kun je met Pd7 de strijd nog voeren. Kost wel een pion, maar na het gespeelde De7 kost Dxb7 de toren op a8 en het paard op b8 kan niet weg en wordt ook nog opgehaald.

Douwe en Wim speelden wat langer, maar toen beide spelers geen aanknopingspunten vonden om er koffiehuisschaak van te maken besloten ze tot remise.

Ook remise speelden Sergei en Erik. Hier ging men door tot er weinig meer op het bord stond. Geen van beide spelers wisten een betere stelling te krijgen. Erik klaagde er over dat hij geen partij meer kan winnen en alles remise speelde. Dat klopt niet helemaal, maar met drie remises in zes partijen is hij wel de remise koning van dit korte seizoen. Er zijn veel spelers met twee remises, maar Erik is de enige met drie.

Hans had niet zijn dag tegen Sebo en dan is Sebo een kwaaie. Natuurlijk had Hans niet een loper moeten weggeven, maar Sebo maakte het mooi af.

Jan R kwam na een serie operaties waaronder een zware weer op de club. Dacht dat het vanavond een simultaan tegen de clubkampioen was. Dat was de bedoeling als we het hele seizoen hadden kunnen doorspelen. Echter dat was niet het geval, waardoor we geen clubkampioen hebben. En pas vorige week konden we weer spelen en dan hebben de meeste leden zin in een gewone partij. Jan stond goed maar blunderde een stuk weg en dat kwam hij niet meer te boven. Arjen was de dankbare ontvanger.

Kan een afbeelding zijn van schaken, buitenshuis en binnen

Geert en Willem maakten er een mooie pot van. Willem offerde een kwaliteit maar kreeg daar drie pionnen voor terug. Hij wist een mooie drukstelling te creëren en daar kwam |geert maar niet uit. De toren van Geert kon niks beginnen, zijn loper stond ook in zijn achteruit en het paard van Willem sprong naar een mooi veld. Vervolgens kwamen de pionnen van Willem naar voren. Voordat deze de overkant bereikten gaaf Geert op. We hadden natuurlijk op meer voor Geert gehoopt in deze laatste partij die hij bij ons speelt. Volgend seizoen gaat hij de Achterhoek onveilig maken.

Bastiaan en Anneke speelden lang in een gelijke stand. Beide twee torens en een handvol pionnen. Dat werd omgezet in beide 1 toren en 1 pion. De koning van Anneke stond vastgepind op de onderste rij. Misschien was het nog te houden, maar Anneke zag het niet en ging door de vlag.

Kan een afbeelding zijn van schaken, buitenshuis en binnen

Marcelis en Raymond maakten er een lange avond van. In het tweepaardenspel in de nahand (zo heet die opening) kreeg Marcelis de kans om op f7 te offeren. Waar het daarna fout ging heb ik niet gezien. Toen ik weer keek bleek dat Raymond zijn stelling kon consolideren (ja dure woorden gebruik ik ook af en toe). En dan sta je een stuk voor. Marcelis probeerde nog van alles, maar Raymond wist een aantal stukken te ruilen. Toen er een pionnen eindspel ontstond met voor Raymond een stuk extra gaf Marcelis rond half twaalf op.

Jan vO – Flip 1-0

Geert – Willem 0-1

Sebo – Hans 1-0

Sergei – Erik remise

Arjen – Jan R 1-0

Bastiaan – Anneke 1-0

Wim – Douwe remise

Marcelis – Raymond 0-1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op juni 21, 2021 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: