Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Zomerstopschaak in Hoogeveen

Eindelijk was het in Juni weer zover: we konden tot ons grote genoegen weer schaken in ’t Brinkenhoes! Het vervelende aan zo’n late start van het seizoen is dan echter wel dat al na 3 weken alweer een eind aan het seizoen komt vanwege de vakantieperiode. Prettig verrast waren we dan ook (ik tenminste wel) toen ons via de WhatsApp-groep door Willem werd medegedeeld, dat we van harte welkom waren om gedurende de vakantieperiode in buurtgebouw Salawaku, de thuishaven van schaakclub Hoogeveen, te komen meeschaken.

En aan die oproep gaven een 5-tal ESG’ers (Jan van W., Erik, Sergei, Arjen (geen heel groot liefhebber van rapid- en snelschaak, maar doorschaken in de vakantie is wel fijn) en Willem zelf) graag gehoor. Het 3 weken achter een echt bord schaken was hen blijkbaar weer zo goed bevallen, dat ze daar nog graag even een vervolg aan wilden geven.

IMG_20210713_215925In zomerschaakweek 1 werd er een soort van mini-uitwisseling tussen Hoogeveen en ESG gespeeld (de echte uitwisseling hebben we helaas dit jaar moeten overslaan, hopelijk kan deze volgend  jaar weer doorgang vinden).
Omdat de verhouding tussen het aantal Hoogeveners en Emmenaren nogal scheef was, deden een 3-tal Hoogeveners mee bij hun tegenstander en werden er 7 ronden gespeeld (partijen van 10 minuten zonder increment). Willem speelde bij Hoogeveen mee, maar wij mochten o.a. gebruik maken van de diensten van Marten Berghuis.  Waar ik de transfer van die andere Berghuis (van Feyenoord naar de bekendste voetbalclub uit Amsterdam) bepaald niet kon waarderen, daar had ik met deze ‘transfer’ heel wat minder moeite.

Mede door de inbreng van Marten, maar ook zeer zeker door de goede scores van Jan, Erik en Sergei (en de wat mindere score van 2 uit 7 van de schrijver van dit verslag) werd uiteindelijk een 31-18 overwinning geboekt door de ESG/Hoogeveen-combinatie.

IMG_20210713_215928

Helaas waren er 7 dagen later wat minder clubleden van ons aanwezig. Jan en Erik waren er beide niet, de overigen konden kiezen tussen enerzijds één lange partij of anderzijds een aantal rapid-partijen van 25 minuten. Hoogevener Jan Peek stond erop om een lange partij tegen Sergei te spelen: in de NOSBO-competitie had hij ooit het onderspit gedolven tegen Sergei en hij was uit op revanche. Sergei had echter andere plannen en versloeg Jan wederom. Arjen en Willem speelden rapid-partijen (Arjen in een poule van 4, Willem in een poule van 5). Beiden kwamen tot 1 winstpartij, waarbij Arjen op 2 winsten uit leek te komen, maar na een moeizaam verkregen voordeel door zijn vlag ging, terwijl zijn tegenstander nog een seconde of 10 overhad.

A.s. dinsdag zal er opnieuw gespeeld worden, hopelijk vinden dan meer ESG’ers de weg naar Salawaku.

Arjen       

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op juli 25, 2021 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: