Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Wedstrijdkalender

Komende maandag begint weer de aftrap van het nieuwe seizoen. Traditioneel om in te komen beginnen we ‘rustig’ met een avondje snelschaken. Zoals nog altijd geldt: het speeltempo is 5 minuten per persoon per partij.

Voor de volledigheid: de kalender van dit jaar, die te vinden is in de rubriek Wedstrijdkalender 2021-2022 aan de linkerzijde onderaan. De voorlopige kalender althans. Omdat de externe wedstrijden van de Nosbo nog niet bekend zijn, kunnen de rapid/snelschaak en bekeravonden verplaatsen als dit gelijktijdig is met een externe wedstrijd.

24 lange partijen intern in 4 cycli van 6 wedstrijden. Er wordt gebruik gemaakt van het systeem keizer. Degene die aan het eind van het seizoen de meeste keizerpunten heeft, is de kampioen, mits er tenminste 12 ronden zijn gespeeld.

De indeling voor de lange partijen geschiedt dit jaar eenmalig een beetje anders: op KNSB rating. Normaal hielden we de eindstand van vorig jaar aan. Omdat er bijna niet gespeeld is vanaf maart 2020, kies ik eenmalig om die rating aan te houden. Degene met de hoogste rating heeft wit.

3x snelschaken

3x rapid

1x de voorronde van de schaak-off.

2x beker

1x simultaan tegen de clubkampioen

1x de massakamp tegen Hoogeveen

1x de afsluitende feestavond

 

Heel veel schaakplezier volgend jaar, en laten we hopen dat nu dit seizoen alle partijen plaats kunnen vinden.
Almar

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op september 1, 2021 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: