Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Uitslagen ronde 2

Zoals gebruikelijk zou ik haast zeggen was de tweede ronde wat rommelig kwa indeling. Onduidelijkheid over de aanwezigheidsafspraak, een competitieleider die in het buitenland zit en geen bericht krijgt dat zijn voice-mail is ingesproken, een verboden paring en iemand die zich overdag ziek meldde. Daarnaast een speler die niet op kwam dagen. Had zijn afmelding tijdig gemeld bij de competitieleider, maar misschien te tijdig. Want het was niet goed doorgekomen bij de indeler.

Het topduel ging tussen Willem en Jan vW. Beiden hadden de eerste ronde gewonnen en stonden daarmee aan de leiding (samen met Bastiaan). Het werd een spannende pot waarin de heren geen risico schuwden. En dat kost natuurlijk ook wat bedenktijd. Het einde kwam plotseling toen Jan zijn loper niet op tijd terugtrok waardoor deze geen vluchtveld meer had. Die loper en de partij gingen hierdoor verloren.

Wat dat betreft had Bastiaan het zwaarder. Hij moest opboksen tegen meervoudig kampioen Marcel. En het ging in de opening al fout. Dat kostte een pion en de strijd daarna ging over die pluspion die Marcel had gekregen. Lang leek Bastiaan het misschien nog te houden. Blokkeerde de pion en dreigde die vervolgens te winnen. Marcel wist echter een sublieme winstweg te vinden.

Jan Willem had een makkelijke avond tegen Raymond. Hij offerde op f7 een loper. Volgens de computer fout. Zwart neemt gewoon de loper en brengt zijn koning in veiligheid. Raymond vertrouwde onterecht op de kwaliteiten en kennis van Jan Willem en besloot de loper niet te nemen. En ja dan heb je een pion minder en een koning in het open. Dat was kat in het bakje voor Jan Willem die dat snel afmaakte.

Jan vO had het tegen Anneke wat lastiger. Won ook pion op f7 en de kwaliteit in de opening. Anneke rechtte haar rug en wist het Jan nog lastig te maken. Vooral toen Jan wat tempi verloor door optimistisch met zijn paard aan te vallen. Die moest echter weer terug wat hem vier tempi kostte. De achterstand in materiaal bleek uiteindelijk toch beslissend. Jan wist de gevaarlijke aanval van Anneke net te pareren en toen hij ruimte kreeg voor zijn torens was het pleit beslecht.

Sergei had in de schaakoff al een keer gewonnen van Pim en ook vanavond won hij. Precies heb ik het niet gezien. Mijn laatste blik gaf nog geen aanleiding om te denken dat Sergei zou winnen. Maar goed mijn blikken zien niet alles.

Edwin maakte een goede avond mee. Hans was niet op zijn best. Edwin veroverde materiaal maar kon de winst net niet binnen slepen. Toch een mooie remise van Edwin.

Arjen en Ton was een leuke partij om te zien. Zijn stijl getrouw was Ton aan het aanvallen en Arjen probeerde zijn verdediging op orde te houden. Dat lukte echter niet waardoor Ton op de late uurtjes een verdiende zege binnen haalde.

Willem – Jan vW 1-0

Bastiaan – Marcel 0-1

Jan Willem – Raymond 1-0

Sergei – Pim: 1-0

Arjen – Ton: 0-1

Edwin – Hans remise

Jan vO – Anneke 1-0

Flip: oneven

De stand volgt later.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op september 27, 2021 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: