Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Eerste rapid avond prooi voor Douwe

Opperste concentratie bij Douwe

De eerste avond rapid van het seizoen kende een verrassende winnaar, nl Douwe. In de zeventiger jaren was hij de ongeslagen kampioen van ESG die per seizoen slechts maximaal 1x verloor. Die top haalt hij tegenwoordig niet meer. Vooral de tijd speelt hem nog wel eens parten. Vanavond dus niet.

Met overwinningen op Hans, Jan vW, Herman en Jan Willem kon hij in de laatste ronde remise spelen tegen Jan vO. Dat lukte en misschien had er meer in gezeten na zijn loperoffer. Jan verdedigde zich echter goed en kwam met een miniem voordeeltje uit de perikelen. Niet voldoende om te winnen. Na een paar zetten overhoring werd tot remise besloten.

Jan eindigde hierdoor gedeeld tweede, omdat hij eerder remise speelde tegen Hans. Hij gaf zijn dame weg, maar Hans had te weinig tijd om Jan mat te zetten en stelde remise voor. Dat nam Jan aan (hij verdiende ook niet om te winnen met een dame achter). Ook Herman en Jan Willem werden gedeeld tweedes. Zij wonnen al hun partijen behalve die tegen Douwe.

1Douwe4,5
2/4Jan, Herman en Jan Willem4
5/8Ton, Sergei, Erik en Raymond3
9Jan vW2,5
10/12Willem, Arjen en Hans2
13-14Arvid en Flip1,5
15-17Almar, Louis en Henk1
18/19Pim en Edwin0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op november 1, 2021 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: