Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG in de bekerfinale

ESG gaat door met stunten. In de halve finale was SISSA onze tegenstander. Die had in de kwartfinale bekerhouder Assen naar huis gestuurd met een nederlaag.

Toch gaven we ons zelf goede kansen, omdat we goede resultaten hebben gehaald tegen SISSA. Er leek een streep door de rekening te komen toen Jan zich ziek moest melden. Hij wou perse meedoen en hoopte dat hij ‘s-avonds kon spelen. Helaas bleek dit te optimistisch ingeschat. Gelukkig was Sergei bereid om op het laatste moment in te vallen en kon Jan Willem hem op weg naar Emmen ophalen. Op papier was er daardoor een krachtsverschil op de borden 3 en 4, terwijl de bovenste twee borden gelijkwaardig waren.

Op de NOSBO-site werden de uitslagen bijgehouden. Zo was het in de andere halve finale al 3-0 en bij ons nog steeds 0-0. Zo rond het eindtijdstip verschenen de eerste uitslagen. Om 23.20 Marcel won en Willem verloor. (1-1 derhalve). Daarna maakte Jan Willem er 2-1 van. Ik wou in onze groepsapp de opmerking plaatsen van wordt het winst of gaan we snelschaken, maar ik kreeg hiervoor niet de kans want Jan Willem appte dat we met 3-1 gewonnen hadden. Dat betekende dat Sergei een zeer puike partij heeft gespeeld en won van de man die Assen liet verliezen.

Zo winnen we onze thuiswedstrijd in het speellokaal van de tegenstander. Nu wacht ons de Groninger Combinatie. Wederom een thuiswedstrijd in het speellokaal van de tegenstander. De reden is dat omdat diverse verenigingen al gestopt zijn met hun clubavond (en dus geen zaal beschikbaar hebben) de NOSBO heeft besloten om vanaf de kwartfinale alle wedstrijden in het DenksportCentrum van Groningen te spelen. Dat is aan de ene kant goed, want anders had Jan Willem maandag geen simultaan kunnen geven, aan de andere kant moeten wij weer reizen.

ESG IRatingSISSA IIRatingRonde 4
Struik, M. (Marcel)1981Muller, S.K. (Kenneth)19441 – 0
Brinks, J.W. (Jan Willem)1943Jong de, M. (Mathijs)19851 – 0
Boontje, W. (Willem)1804Brand, N.W. (Niels)19500 – 1
Sarkisyan, S. (Sergei)1591Rookus, S.P. (Sjoerd)18571 – 0
Gemiddelde Rating:1830Gemiddelde Rating:19343-1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op juni 17, 2022 door in Externe Competitie 1e Team, NOSBO Beker en getagd als .

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: