Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG wint van ZZS

Door Jan Willem,

Als eerste resultaat konden we Wim noteren. Wim bood remise aan en dit werd geweigerd… slechts enkele zetten later vond de tegenstander het welletjes en bood zelf remise aan.

Herman’s tegenstander had zich ’s ochtends ziek gemeld. ZZS vond nog een invaller, maar op papier niet een erg sterke. Herman stond dan ook al snel 2 stukken voor en wist het makkelijk af te maken.

Bastiaan speelde een mooie partij. In een enigszins gelijke stelling, overzag zijn tegenstander een tussenschaakje dat een vol stuk op leverde en even later de winst.

Jan speelde een Giuoco Piano, oftewel ‘rustige partij’. In het toreneindspel werd tot remise besloten.
zzs-esg-1

Douwe kreeg al vroeg in de partij een remise aanbod maar besloot verder te spelen – immers lagen er nog kansen voor beide spelers. Toen “de meeste grapjes wel uit de stelling waren” (Douwe’s woorden) werd er alsnog tot remise besloten.

Dan nog onze topper Marcel aan bord 1. Zoals van hem gewend, een mooie open aanvalspartij. Ik heb niet alles gevolgd, maar zag een kansrijk middenspel met half-open f-lijn. In de latere eindstelling een pluspion voor Marcel, maar helaas geen weg om deze te kunnen verzilveren. Dus een remise.
zzs-esg-2

De mooiste partij van de dag was misschien wel die van Arie. Heel langzaam (maar zeer zeker) wist hij steeds iets terrein te winnen… kreeg steeds iets actiever spel en zag zijn ‘plusje’ steeds iets groter worden. Een prachtige winst.

Tsja, en dan nog de kersverse teamleider. Op de 11e zet dacht hij slim in bezit te komen van het loperpaar… maar in wezen ruilde hij zijn actieve paard tegen de waardeloze loper van de tegenstander. Daarna waren alle pijlen vooral gericht op uitstel van het verlies… want van uitstel komt immers afstel. Maar de Drontenaar wist het prima uit te tikken en helaas een nederlaag voor Jan Willem. Daarmee komt de eindstand op 3-5, winst voor ESG!

Onze volgende wedstrijd is op 5 november en dan mogen we uit naar Onna!

Eén reactie op “ESG wint van ZZS

  1. Pingback: Uitslagen NOSBO-teams in de KNSB | De Schaakreporter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 10, 2022 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: