Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Monsterzege ESG in Roden

In de auto het begin van een discussie. Is de overwinning met 7,5 – 0,5 van ons eerste team in de NOSBO competitie uit tegen Roden nu wel of niet geflatteerd te noemen. Wellicht niet, omdat de resultaten regelmatig behaald waren, geen blunders van tegenstanders in voor ons verloren stellingen. Of toch wel omdat op minstens 5 borden de winst na lange en harde strijd werd binnengehaald. Kiest u maar. Wel is duidelijk dat schijn bedriegt. Bij 7,5 – 0,5 denk je dat het een fluitje van een cent was. Nou bepaald niet!

Op bord 4 moest Willem een halfje laten. Wat ik hoorde was in een tamelijk gelijk staande stelling met beiden nog maar weinig tijd op de klok. In bordvolgorde wonnen Marcel, Jan Willem, Jan, Douwe, Wim, Ton en Almar allemaal hun partijen. Almar al heel snel, in het beginnend middenspel dreigde hij een dodelijke penning op de dame, genoeg voor de ander om onverwijld op te geven. De andere partijen duurden veel langer. Verrassend liet Wim ons tweede punt noteren, nadat hij aanvankelijk minder uit de opening was gekomen. In een stroef middenspel wist hij zijn positie te versterken en kon hij met gerust hart het remisevoorstel dat hem werd gedaan afslaan. Snel won hij daarna de kwaliteit en de partij.

Zelf had ik een loei van een aanval waarop mijn tegenstander steeds de juiste verdediging vond. Uiteindelijk leverde me dat Koning en 3 pionnen tegen K, 2 pionnen op in een theoretisch en praktisch gewonnen eindspel. Douwe kwam met K, T plus pion tegen K,T ook in een ver eindspel terecht. Ik heb me laten vertellen dat dit theoretisch remise moet zijn geweest, maar praktisch wist Douwe zijn doel wel te bereiken. Het liep toen al tegen half twaalf, het was de laatste partij van de wedstrijd.

Want inmiddels hadden in de andere zaal Marcel, Jan Willem en Jan hun partijen gewonnen. Maar ook daar geen walk overs. Zelf heb ik daar weinig van kunnen zien, omdat mijn eigen partij alle aandacht opeiste, in elk geval te veel om de gang over te steken om van die partijen een goed beeld te kunnen krijgen. De enkele keren dat ik hun speelterrein bezocht zag ik dat onze top vier het nergens heel gemakkelijk had. Maar onze toppers sleepten wel drieënhalf punt binnen. Chapeau!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op december 20, 2022 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: