Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Jeugd GP groot succes

Het jeugdtoernooi zaterdag was een groot succes. Het inhoudelijk verslag volgt later maar hieronder alvast de ESG-ers die eerste werden in hun groep:

Dyon (links) won groep J
Mohammed won groep H

uitslagen op de NOSBO-site: https://www.nosbo.nl/jeugd/grand-prix/1080-gp-emmen-2024

foto’s https://www.facebook.com/profile.php?id=100008809036104

Een eerste impressie

Vandaag werd de Jeugd Grand Prix van Emmen gehouden. Er konden maximaal 74 deelnemers meedoen. Donderdagavond om 22.00 uur ging de aanmelding open, de volgende ochtend om 08.00 uur zaten we vol. Uiteindelijk hadden we daarna nog 23 kinderen die zich aanmeldde voor de wachtlijst.

En dat terwijl veel van de sterkere jeugd uit Groningen de voorkeur gaven aan het gelijktijdig gehouden rapid-toernooi in Groningen. Dat paste beter in hun voorbereiding op het NK-jeugd.

Het was weer een gezellige dag, zonder problemen en met voor het merendeel enthousiaste schakers. Zo’n jeugdtoernooi is in zoverre anders dan de senioren toernooien. Tenminste ik ben daar nog geen toernooi tegen gekomen waar er meer publiek was dan spelers. Ouders, grootouders, broertjes, zusjes en trainers waren massaal aanwezig.

In 10 groepen werd er gestreden om de prijzen. Indeling op basis van sterkte (voor zover bekend). In sommige groepen bleef het spannende en in ander groepen stak er één met afstand boven uit . Dat bedoel ik figuurlijk, hoewel het soms ook letterlijk was. Dat is het mooie van schaken. Iedereen kan meedoen en er wordt alleen geselecteerd op basis van sterkte.

Op verzoek van ouders plaats ik de foto’s op Facebook.

Als toernooidirecteur (groot woord voor de functie) kijk ik in ieder geval met zeer veel plezier terug op deze dag. Al die stralende gezichten, heerlijk. Morgen komt waarschijnlijk de terugslag, want vermoeiend is het wel. En ik vergeet wel eens om tijdig even te gaan zitten. Maar ik zou het niet anders willen.

Speciale dank gaat uit naar Bastiaan die al het computerwerk verzorgde. De indeling en de live-uitslagen. Raymond voor het inrichten van de lokalen en het vervoer van het ESG-materiaal naar en van de school, Wim en Desley die de bar bemanden, Marcel, Flip en Gert die elk een lokaal als wedstrijdleider voor hun rekening namen. Zonder al deze helpers zou het toernooi niet door kunnen gaan.

Inhoudelijk verslag volgt vandaag (zondag) later.

Eén reactie op “Jeugd GP groot succes

  1. tonselten1
    maart 16, 2024

    Mooie impressie. Dank aan alle vrijwilligers van ESG die dit mogelijk gemaakt hebben. En, Jan, sterkte morgen!

Plaats een reactie

Informatie

Dit bericht was geplaatst op maart 16, 2024 door in Jeugd, Toernooien en getagd als , .

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:45 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Arvid Slump-Hadderingh
Tel: 06-52736676

Externe competitie:
Ton Selten

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:45 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën