Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Slechte dag voor de ESG-ers

De esg-ers hebben het de tweede dag niet zo geweldig gedaan.

In de ochtendgroep won Willem wel nog wel van Arno Braam (1590). Hans daarintegen kon zijn succesverhaal van gisteren géén vervolg geven tegen Anky Lunenborg (1680). Beide uitslagen kunnen in het boekje van ‘normale uitslagen’.

De middaggroep gaf niet de ‘normale’ of ‘verwachtte” uitslagen te zien. Herman speelde remise tegen Siem van Eijk (1796). Herman ging de verkeerde variant in en werd verrast door een paardvork. Hij vluchtte in een eindspel met paard en toren tegen de dame en wist dit bekwaam de remisehaven in te loodsen. Ook Evert speelde remise en wel tegen David Knight (1760). Ergens in het dubbele toreneindspel heeft waarschijnlijk ergens een winstweg gezeten, maar achter het bord kon Evert die niet vinden. Vervolgens moest hij knokken tegen eeuwigschaak motieven en daarom werd de vrede maar gesloten.
Onze verrassing van vorig jaren Marcel lijkt dit jaar het tegenovergestelde te doen. Hij verloor tegen Ton van Garderen (1701). Volgens Marcel speelde hij af en toe een slechte zet en werd vervolgens in koningsaanval opgeknoopt.
Ook Ruud verloor, hoe weet ik niet, want ik was bij de opening van de vierkamp en de after-party. Toen ik terugkwam waren alleen Herman (nog net) en Bastiaan (heel wat langer) nog bezig. Met Bastiaan is dan ook de enige ESG-er die wel aan de verwachting voldeed door te winnen van Bert Hassing (1341). Die speelde echter goed tot aan het toreneindspel. Daarna bleek het krachtsverschil. Bastiaan hoefde niet eens tot de bodem van zijn kunde te gaan. Eerst kon hij één pion winnen, toen een tweede en vervolgens ruilde de tegenstander ook nog zijn laatste toren. En met twee verbonden vrijpionnen tegen een kale koning weet Bastiaan wel te winnen.

De opening van de vierkamp was weer goed geregeld. Hier werd ook een glossy blad gepresenteerd, die u a.s. maandag op de club kunt inzien. De eerste ronde wordt jong tegen oud. Maxime tegen Judit en Vladimir tegen Anish.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 15, 2011 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Theo Dijkstra
T: 06 11699452

jeugdafdeling:
Almar Gerbens
T: 06-53143640

Indeling interne competitie:
Quinten Nijland
T: 06-31349157

Externe competitie:     Evert Hondema                T: 06-50400105

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: