Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

VIJF EN EEN HALF UIT ZEVEN

Zoals u uit de titel al kunt opmaken ging het vandaag in de derde ronde een stuk beter met de esg-ers. ‘s-Morgens zelfs de volle score. Willem rekende op een sterke speler, maar kreeg een tegenstander met een rating in de 1200. Toen deze in de opening ook nog simpel twee pionnen weggaf leek er géén vuiltje aan de lucht. Willem komt echter voor mooie partijen en besloot toen maar zijn dame te offeren voor een stuk en toren. Nu het werd mooi, vooral omdat de tegenstander vanaf dat moment goed ging spelen. Willem moest alle zeilen bijzetten om niet mat te gaan. In zeer ingewikkelde stelling ging de tegenstander echter door zijn vlag. Met een eenvoudige zetherhaling had deze het kunnen voorkomen. Fritz zal wel een oordeel aan de eindstelling geven, maar ik verzeker u achter het bord was het niet gemakkelijk te beoordelen.
Hans speelde tegen een oude bekende. Die speelt elk jaar wel sterker, maar Hans bleef hem ook deze keer de baas.
Evert en Herman herstelden zich van hun remise van gisteren. Nu ja herstellen, remise tegen iemand met 100 ratingpunten minder is niet echt een misser te noemen. Evert had een stuk tegen twee pionnen en moest een koningsaanval afslaan. Toen dat was gelukt kon hij zijn stelling verbeteren en nog meer materiaal winnen. Winst was daarna het logische gevolg.
Herman speelde tegen een wit-speler die een gambiet pion ging verdedigen. Dat is meestal niet zo verstandig en ook dit keer ging het mis. Het leek nog een lange strijd te worden, maar Herman won door een petit-combinatie een stuk en de partij. Marcel won ook en dat is maar goed. Het was namelijk zijn eerste winstpartij dit toernooi. Nu de ban is gebroken zullen er nog velen volgen.
Minder goed ging het met Bastiaan en Ruud. Bastiaan speelde tegen een bijna 1900 speler. toen deze een goede mogelijkheid miste kwam Bastiaan minimaal gelijk te staan. Een blunder kostte hem echter een stuk en daarna was een verlies niet meer te vermijden.
Ruud speelde remise tegen de voorzitter van schaakclub Groningen (Wim Krijnen). Deze had welliswaar de verste pion, maar dat stelde in de eindstelling niet veel voor daar Ruud een betere koning en een betere loper had. Zij kregen echter wel veel schaaktijd voor hun inleg.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 16, 2011 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Theo Dijkstra
T: 06 11699452

jeugdafdeling:
Almar Gerbens
T: 06-53143640

Indeling interne competitie:
Quinten Nijland
T: 06-31349157

Externe competitie:     Evert Hondema                T: 06-50400105

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: