Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Broedermoord in Hoogeveen

Maandag troffen twee ESG-ers elkaar in Hoogeveen. Herman mocht tegen Evert, of Evert mocht tegen Herman. Het werd een zeer zware laveerpartij, met Herman steeds zoekend naar aanknopingspunten en Evert die zijn stelling gesloten houdt. Toen uw verslaggever om 18.15 uur naar Emmen ging (ivm onze clubavond) waren er aan elke kant slechts twee stukken geruild en een pionnetje. Op de website van het toernooi kunt u lezen dat Evert gewonnen heeft. Waardoor is dus nog onbekend. Overspeelde Herman zijn hand, blunderde hij of heeft Evert gewoon geweldig gespeeld. U leest het morgen.
Ruud had een makkelijke dag. Vooraf zei zijn tegenstander al dat hij de afgelopen jaren drie keer verloren had van Ruud. Nu de vierde ging ook kansloos verloren. Ruud kon op een gegeven moment kiezen uit vele winnende varianten, de een nog mooier dan de andere.
Bastiaan won ook en wel tegen een jeugdspeler. De opening ging niet geweldig, maar in het middenspel koos Bastiaan het goede plan en de tegenstander een wat minder goed plan. Het eindspel werd vervolgens vakkundig uitgetikt door onze twintiger.
Marcel wou weer eens winnen en had steeds de aktieve stelling. Hij leek ook in de aanval te winnen, maar de tegenstander toverde een fantastische pionnenzet uit zijn hoge hoed. En daar was geen antwoord meer op te vinden. Weer een verlies voor Marcel. Vorig jaar verrassend sterk en steeds strijdend om de medailles, dit jaar lijkt op een ramp uit te draaien.

In deochtendgroep speelde Willem remise tegen de ook bij ons bekende Coevordenaar Stephan Broertjes. Daarmee deed hij zichzelf echter wel tekort. Tja afmaken is ook een kunst en vandaag beheerste Willem dat niet zo goed. Hij blijft wel op kop staan, want er is niemand met 100%. Morgen dus weer een topduel voor Willem.
Hans deed het wat minder goed. Na afloop wist hij het wel wat hij beter had kunnen doen. Dat is een euvel waar wel meer schakers aan leiden. Het gaat echter om wat je in de partij doet. En in de partij werd Hans kansloos van het bord geveegd. Daar hoeft hij niet om te treuren, want ook Judit Polgar werd kansloos gevloerd door Kramnik. En met zo’n knappe en goede speelster wil iedereen wel vergeleken worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 17, 2011 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Theo Dijkstra
T: 06 11699452

jeugdafdeling:
Almar Gerbens
T: 06-53143640

Indeling interne competitie:
Quinten Nijland
T: 06-31349157

Externe competitie:     Evert Hondema                T: 06-50400105

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: