Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

HERMAN GEDEELD TWEEDE

Herman kon in de laatste ronde met zwart niet winnen van Anne Haitsma. Hierdoor kwam Joan Reinders nog langszij op de tweede plaats. Op weerstand werd Herman derdes.
In de partij tegen Anne Haitsma stond Herman steeds in de verdediging. Hoewel Herman dus iets slechter stond wees hij in eerste instantie een remiseaanbod af, maar moest later toch erkennen dat winst er absoluut niet in zat. Verder spelen zou misschien zelfs leiden tot verlies.
Voor herman dus net niet. Van te voren teken je natuurlijk voor de tweede plaats, maar heb je de kans om te winnen dan wil je dat natuurlijk ook graag.
E$vert wou graag op tijd naar Amsterdam (Ajax-Feyenoord) en besloot voor de tweede keer op rij tot een korte remise. Zijn tegenstander nam het remiseaanbod aan omdat Evert altijd zetten speelt waarvan hij het doel niet snapt.
Marcel overspeelde zijn tegenstander (een engelsman) volledig in wat naar eigen zeggen zijn mooiste partij van dit toernooi was. Conform het thema van Marcel stond hij al gauw een vrije h-pion voor. Dat deed hij natuurlijk voor uw verslaggever, zoals hij tijdens de partij al meedeelde. De tegenstander ging niet in de verdediging maar offerde op de damevleugel een stuk voor twee pionnen en stuurde zijn dame de stelling van Marcel binnen. Die wist echter al zijn zwakke punten te verdedigen en sloeg toe, niet op de koningsvleugel met zijn h-pion, maar in de counter op de damevleugel. Marcel vond maar één ding jammer. Zijn vrije h-pion stond zeer lang op het veld h7 maar kwam niet tot promotie.
Bastiaan en Ruud mochten elkaar bestrijden. De vorige keer in Hoogeveen won Ruud, dit keer was Bastiaan de gelukkige. Ruud viel aan op damevleugel en Bastiaan op de koningsvleugel. Ruud gaf op een gegeven moment een pion weg, waardoor zijn aanval wat ontregelet werd en Bastiaan op de koningsvleugel met een doorslaande aanval kon komen.
‘s-morgens hadden zowel Willem als Hans al gewonnen van een zwakkere tegenstander.

Hoe heeft iedereen het in zijn totaal gedaan:
HANS HUT: Eindigde op 3,5 punt uit 9 partijen. Gezien de tegenstand hadden dat er zelfs 1,5 meer moeten zijn. En hij heeft hiervoor kansen genoeg gekregen. Speelde in de eerste ronde wel remise tegen de latere kampioen Stef van Kesteren.
WILLEM BOONTJE: Begon goed maar in het midden van het toernooi kreeg hij twee nederlagen voor de kiezen. Haalde uiteindelijk 6 punten, maar viel net buiten de prijzen (op 0,25 SB). Dit was conform zijn te verwachten score.
RUUD WINKEL: Haalde vier uit acht (Eén ronde afwezig) maar gezien de tegenstand een zeer slechte score. Volgens professor Elo zouden het er 6,24 moeten zijn. Ruud liet nog wat kansen liggen en was ook nogal royaal met zijn eigen pionnen.
BASTIAAN VAN OS: Haalde vijf punten (uit 8) en dat was een punt meer dan te verwachten was. Speelde eerst volgens verwachting: winnen van zwakkere spelers en verliezen van sterkere. De laatste drie ronden wist hij tegen sterkere tegenstanders echter 2 uit 3 te scoren. Hij zal dus wel tevreden zijn.
MARCEL STRUIK haalde een half puntje meer,maar was daar niet tevreden mee. Speelde het hele toernooi tegen zwakkere tegenstanders (tussen de 100 en 250 ratingpunten minder) en dan is 5,5 uit 9 echt te weinig.
EVERT HONDEMA speelde een degelijk toernooi die hem wat ratingwinst op zal leveren. Kwam uiteindelijk in de prijzen door een zesde plaats. Jammer dat hij eindigde met drie remise, want was daar een winstpartij tussen geweest, dan was het toernooi helemaal geslaagd. Nu eindigde hij op 6 punten en de zesde plaats.
HERMAN VOSS speelde een goed toernooi, scoorde een punt meer dan verwacht mocht worden en eindigde op de derde plaats. Jammer was zijn enige verliespartij (egen Evert) toen hij forceerde in gelijke stand. Verder alle complimenten voor Herman

Het verslag is wat laat, maar we hebben Hermans derde plaats gevierd bij een plaatselijke Italiaan met een vier gangen menu. En we waren pas na 12 uur klaar met eten. Sommigen zijn toen in het plaatselijke uitgaansleven verder gegaan, maar uw reporter kent zijn plicht en die is na een rondrit door Emmen (afzetten van buspassagiers) achter zijn computer gekropen.

Morgen (maandag) spelen zowel het eerste als het derde zodat u zes van de zeven aan het werk kunt zien in de externe competitie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 22, 2011 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Theo Dijkstra
T: 06 11699452

jeugdafdeling:
Almar Gerbens
T: 06-53143640

Indeling interne competitie:
Quinten Nijland
T: 06-31349157

Externe competitie:     Evert Hondema                T: 06-50400105

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: