Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

HERMAN OP KOERS

In de achtste en voorlaatste ronde moest Herman tegen de andere nummer 2 Koen Haverman. Deze won een pion en had de aanval, maar Herman verdedigde zich goed. Toen herman de pion terugkreeg was het alleen de vraag of de aanval zou doorslaan. Zo-ja dan verloor Herman uiteraard, zo-neen dan had herman goede winstkansen. De aanval sloeg niet door en Herman kreeg het beste van het spel. Het einde kwam doordat Koen een dame weggaf (in bedenkelijke stand). Hierdoor is Herman alleen tweede omdat ook de nummer 1 Anne Haitsma won. Morgen Anne – Herman. Bij winst is Herman nummer 1, bij remise gedeeld tweedes, bij verlies afhankelijk van het trio achtervolgers doen. Er kunnen dan twee mensen Herman voorbijstreven.
Evert consolideerde zijn ratingwinst door remise te spelen tegen een op papier sterkere tegenstander. En dat is met zwart altijd goed.
Bastiaan zei vooraf dat het de dood of de gladiolen zou worden. Het werd een partij waarbij beide spelers een gedekte vrijpion hadden. Het was onduidelijk wie de beste papieren had. die discussie is niet echt uitgevochten want vanwege een penning verloor bastiaan een pion en de partij.
Marcel had deze keer de h en g-pion vrijgespeeld. Lukte het gisteren niet met een enkele h-pion, vandaag met ondersteuning van de g-pion was het natuurlijk een makkie.
Ook Ruud stond al redelijk snel twee pionnen voor. Het is dat de tegenstander vond dat Ruud toch nog een en ander moest bewijzen (of misschien wou hij nog niet naar huis) zodat de partij toch wat langer duurde dan verwacht.
In de ochtendgroep kwam Willem niet door zijn tegenstander heen, waardoor de uitslag terecht was. Hans daarintegen wou na vier nederlagen wel eens winnen en dat kon goed tegen zijn tegenstandster van vandaag, want die heeft alles nog verloren. Hans vermeed zijn befaamde zetten en won eindelijk .2,5 punt was in de middaggroep een goede prestatie geweest, voor de ochtendgroep is het wat karig.

KOM ALLEN, ONDERSTEUN HERMAN.
(omdat het schaken is zijn luide aanmoedigingen niet toegestaan)

Het was trouwens weer een geweldige dag. Gert Ligterink gaf commentaar op zijn gebruikelijk zeer goede wijze. En in de kroongroep werden twee geweldige partijen gespeeld die in de volle commentaarzaal met veel plezier werden gevolgd. De tijd was te kort om alle mooie varianten te laen zien. Speelt u de partijen maar eens na op de site van het toernooi.

www.univechess.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 21, 2011 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Theo Dijkstra
T: 06 11699452

jeugdafdeling:
Almar Gerbens
T: 06-53143640

Indeling interne competitie:
Quinten Nijland
T: 06-31349157

Externe competitie:     Evert Hondema                T: 06-50400105

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: