Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

50 PROCENT

In de zevende ronde haalden de esg-ers 50%. Daarmee kwamen ze wel erg bekaaid weg.

In de middaggroep kreeg Bastiaan zijn rustdag. De tegenstander liet zich na een half uur matzetten. Een mooie gelegenheid voor uw verslaggever/chauffeur om eens op tijd thuis te zijn. Vandaar een beknopte versie van de overige partijen.

In de ochtendgroep kwam Willem eindelijk weer eens tot winst. Dat ging naar eigen zeggen wel makkelijk. Willem staat nu met 4,5 punt op de gedeelde negende plaats een punt achter de drie koplopers. Met twee overwinningen is er nog een kleine kans op de bronzen medaille.
Over Hans kan ik lang schrijven, maar laat ik me beperken tot de hoofdzaak. Hans gaf een dame weg en verloor.

In de middaggroep ging onze aandacht natuurlijk in de eerste plaats uit naar Herman en Evert. Herman speelde tegen Gerard de Wit en die vreesde de voorbereiding van Herman. Het werd daarom geen frans waar ik op rekende. Althans in al mijn eigen partijen tegen Gerard speelt hij altijd frans. Het was een strijd die vooreerst draaide om de witte zwakke pion op e4 tegen de nog zwakkere zwarte pion op d6. Herman heeft dit waarschijnlijk goed uitgebuit want aan het eind van de avond stond er een winstpartij in de uitslag.
Evert speelde op ruimtevoordeel ten koste van twee zwakke pionnen op f4 en d6. Het ruimtevoordeel hield hij vast, maar de koning kwam daardoor natuurlijk wel open te staan. Toen ik wegging zag ik niet hoe de tegenstander hier op korte termijn van kon profiteren. Het lukte blijkbaar ook niet en het lukte Evert niet om een beslissende koningsaanval uit te voeren. Remise derhalve.
Marcel stond na de opening geweldig een mooie vrije h-pion en het bezit van de open g-lijn. Genoeg voor winst zou ik zeggen. Waar het precies mis ging weet ik niet, maar om vier uur vond ik hem wat moeizaam staan. Blijkbaar is het niet gelukt om de pion door te drukken naar h8 en is Marcel in zijn ijver zichzelf voorbij gelopem, want een verlies was het eindresultaat.
Ik dacht bij Ruud hetzelfde als bij Marcel.Het was een partij waarin beide spelers de pionnen op avontuur stuurden, waardoor een zeer open stelling ontstond. Ruud kreeg een loperpaar tegen een loper en een paard. Een klein voordeeltje dus. (in open stellingen is een loperpaar normaal gesproken erg sterk). toen ik wegging speelde de tegenstander Pxb2 en ik dacht dat Lb4 zou leiden tot stukwinst. Blijkbaar heb ik niet goed opgelet want ‘s-avonds stond er een nul bij Ruud.
Neen, het is niet het toernooi van Marc el en Ruud. De overige drie doen het goed. Herman staat nu op de tweede plaats. Een halfje achter koploper Anne Haitsma. Morgen tegen de andere nummer twee (Koen Haveman). Kom Herman aanmoedigen.
Evert staat een halfje achter de drie koplopers en is dus nog steeds in beeld voor de ereplaatsen. Hij krijgt morgen echter wel een sterke tegenstander, dus makkelijk zal het niet zijn.
Bastiaan had als doel 50% en dat heeft hij al. Om géén ratingpunten te verliezen moet er minimaal een remise bijkomen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 20, 2011 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Theo Dijkstra
T: 06 11699452

jeugdafdeling:
Almar Gerbens
T: 06-53143640

Indeling interne competitie:
Quinten Nijland
T: 06-31349157

Externe competitie:     Evert Hondema                T: 06-50400105

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: