Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG 1 wint dik van Roden

De gezamenlijk laatste ronde werd gehouden in Emmen. We konden gelukkig in de grote zaal van ’t Brinkenhoes. Een uitermate geschikte zaal voor een laatste ronde. Alle wedstrijden in één zaal. Voor de interne en de analyse werd gebruikt gemaakt van de Biljartzaal. Natuurlijk met dank aan de dansers die voor een keer gebruik maakten van de kleine zaal en van de biljarters die éen keer uitweken naar de dinsdagavond.
Er waren net genoeg tafels in ’t Brinkenhoes, dansers hebben gelukkig geen tafels nodig en zaal 4/5 was niet bezet. Hierdoor kon iedereen een eigen tafel krijgen.

Het werd een hele spannende avond. Niet voor ESG want voor ons stond er alleen eer en glorie op het spel. Wij moesten tegen het reeds gedegradeerde Roden en het werd toch wel een slachtpartij. Twee remise hebben we de Rodenaren gegund, waardoor de eindstand 1-7 werd voor ons. Peter en Ruud waren de ongelukkigen die remises moesten toestaan. Bij Peter een evenwichtige remise, bij Ruud in gewonnen stand voor Ruud. Die gaf gezien de tijd maar remise.

Als wedstrijdleider hield ik meer het degradatieduel Unitas 4 – v.d. Linde in de gaten. Hier dreigden alle acht partijen in tijdnood te komen. Dat werden er uiteindelijk maar vijf. Dat was genoeg om Bastiaan en Jan aan het werk te houden. Van der Linde won met 5-3 waardoor zij nog een jaartje langer in de Promotieklasse mogen blijven. Unitas 4 zal in de eerste klasse het verloren terrein moeten herwinnen.
Bovenin werd het toch nog spannend. Staunton stond een wedstrijdpunt en 3,5 bordpunt voor op Unitas 3. Dat leek dus kat in het bakkie voor Staunton. Niets was echter minder waar. Staunton mocht na een vroege voorsprong (ons oud-lid Hans de Graaf verloor voor Oostermoer van Yeb Blom) uiteindelijk in hun handen knijpen met het gelijkspel. Hierdoor kon Unitas langszij komen als ze met 7,5 – 0,5 zouden winnen van Het Kasteel. Het Kasteel had zich de vorige ronde veilig gespeeld en had wat moeite om de concentratie op te brengen. Welliswaar begonnen ze met een remise aan bord 6, maar daarna regende de nullen zich aaneen voor Het Kasteel. En dus de enen voor Unitas 3. Het werd 6,5 – 0,5 voor Unitas. De laatste partij van de avond was die tussen Fons van Hamond van Unitas tegen Stephan Broertjes van Het Kasteel. Stephan stond steeds beter tot gewonnen, maar het krachtsverschil op papier was groot. En dan is er altijd de vraag of het toch nog fout kan gaan. Uiteindelijk liet Stephan de partij gedeeltelijk glippen, dwz hij won niet, maar wist de remise wel veilig te stellen. Hierdoor is Stauntom met een half bordpuntje voorsprong kampioen geworden. Kleiner verschil is niet mogelijk.
ESG werd uiteindelijk derde op redelijk achterstand op de eerste twee. Omdat de webmaster van de Nosbo w.s. morgen eerst zijn verdriet zal moeten uitslapen, hier lvast de eindstand van de Promotieklasse:
1. Staunton 15-49,5
2. Unitas 3 15-49
3. ESG 12-41
4. Oostermoer 11-36
5. HSP 9-35
6. Groningen 3 8-32,5
7. V.d. Linde 7-29,5
8. ’t Kasteel 6-32,5
9. Unitas 4 5-33
10. Roden 2-22

Rest nog een aantal mensen te bedanken: Bastiaan en Hans voor de hulp bij het klaarzetten van de zaal, Bastiaan en Willem Schepers voor de ondersteuning van de wedstrijdleider en verder iedereen die bij het opruimen heeft geholpen.

De externe competitie is nu voor alle teams afgelopen.

Advertenties

Eén reactie op “ESG 1 wint dik van Roden

  1. Gerjan
    mei 15, 2012

    Hartelijk dank voor een prima georganiseerde avond. Tot volgend seizoen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op mei 14, 2012 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Theo Dijkstra
T: 06 11699452

jeugdafdeling:
Almar Gerbens
T: 06-53143640

Indeling interne competitie:
Quinten Nijland
T: 06-31349157

Externe competitie:     Evert Hondema                T: 06-50400105

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: