Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

SISSA3 – ESG3 7,5 – 0,5

Net als vorig seizoen startte het derde in de Nosbo-competitie met een ruim uitgevallen nederlaag, toen tegen Sissa2 meen ik. Tussen de teams was veel ratingverschil, zodat de uitslag 7,5 – 0,5 misschien nog wel overeen stemde met de vooraf te verwachten score. Het wedstrijdverloop had meer reliëf dan de score doet vermoeden. Dramatisch geveegd is niemand, links en rechts ontstonden kansjes en een kans. Reint had vermoedelijk de Dame van zijn tegenstander kunnen vangen, verkreeg zonder dat te doen ook enig materieel voordeel, maar dat bleek niet voldoende. Hans, Jurjen en Jan kwamen vrij vlot een stuk achter en Marcelis werd er met kleine middelen afgezet. Fred speelde een prima partij, gezonde opzet, maar zijn slotaanval sloeg helaas niet door. Zelf heb ik lange tijd achter het bord gedroomd van een zege die verkregen zou zijn met een positioneel dubbel stukoffer, waarschijnlijk heeft dat er objectief niet in gezeten. (ik stop mijn partijen niet in Fritz, maar heb op het SISSA-forum gelezen dat ik met 21 …g6 nog wat meer verwarring zou hebben kunnen stichten, aldus EJH). < terzijde: tegen Herman Snelders verloor ik in dit prille seizoen ook al na een dubbel stukoffer, ik beloof dat drie maal scheepsrecht zal zijn?! >. Bleef onze kopman Willem over om onze eer te redden. Hij deed dat fraai, hield taai stand tegen de hoogstgeplaatste Sissaan en had in de eindstelling P+2p tegen L+1p, dus enig materieel voordeel dat echter te weinig was voor de winst.

Mijn conclusie: de avond was boeiender dan de uitslag doet vermoeden, schaakhouding en vechtlust van de spelers zijn prima, zo doorgaan, dan gaan we nog zeker hier en daar een puntje sprokkelen!

Een humoristisch en meer uitgebreid verslag van de wedstrijd is op het Forum op de website van Sissa geplaatst (‘Forumdraadje Sissa3’). Daar ook enige discussie over mijn partij tegen Ernst Jan Pastoor met een link om deze na te spelen.

Ton

Advertenties

2 reacties op “SISSA3 – ESG3 7,5 – 0,5

 1. schaakjan
  oktober 14, 2012

  Ton,
  vorig jaar begonnen jullie tegen Sissa 2, maar veel verschil met deSissa 3 van dit jaar is er niet. Vorig seizoen had Sissa 2 gemiddeld 1839, dit jaar heeft Sissa 3 gemiddeld 1802. Vorig jaar speelde Willem ook remise (tegen Marcel Pouw). Jan Reinink maakte toen gehakt van Carl Hoekstra (1820).

 2. Ernst-Jan P
  oktober 14, 2012

  Het was een boeiende avond. Bedankt voor jullie aanwezigheid, en de gezellige analyse(s) achteraf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 13, 2012 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Theo Dijkstra
T: 06 11699452

jeugdafdeling:
Almar Gerbens
T: 06-53143640

Indeling interne competitie:
Quinten Nijland
T: 06-31349157

Externe competitie:     Evert Hondema                T: 06-50400105

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: