Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Het zit er op

Arie en Herman gaan er voor in de laatste ronde


Arie had er zin in deze laatste ronde. Je doet niet mee om in de laatste ronde een snelle remise te spelen is zijn devies. Halverwege het toernooi om een nodige rustdag te nemen of om een slechte reeks te doorbreken kun je snel remise spelen, maar dus niet in de laatste ronde. Die daadkracht werd beloond met een overwinning tegen een jeugdspeler. Arie wist onder opoffering van een pion zijn torens aanvallend te ontwikkelen. Uiteindelijk zorgden deze torens ervoor dat de achterstand van één pion omgezet werd in een voorsprong van twee. Genoeg om te winnen. Ook in deze ronde probeerde de tegenstander remise te halen door zoveel mogelijk af te ruilen. Let op ESG-ers, dat is tegen Arie niet altijd de goede strijdwijze. Afruilen alleen als je overgebleven stukken op de goede velden blijven staan.
Herman had lang het gelijke van het spel. In het eindspel van Herman D+T+witte loper tegen D+T+zwarte loper bleken de zwarte stukken gevaarlijker te zijn dan de witte. De zwarte stukken kwamen via de h-lijn bij de witte koning op bezoek. die kon wel vluchten maar dat kostte teveel materiaal.

De ochtendgroep moest lang wachten op het afsluitende etentje. Dus hebben ze de partij van Friso Nijboer en Erwin l’Ami goed gevolgd.


Hans en de beide Willems verloren en de partijen zijn volgens hun ook niet vermeldenswaardig. Willem Boontje eindigde met vijf punten op plek 22, Hans met 3 punten op plek 63 en Willem Schepers met 2,5 punt op plek 69 (v.d. 74). Willem B is nog in de buurt van zijn rating gekomen de overige twee zullen flink wat punten inleveren.

Vooraf heeft Ruud plezier met Henk Abels


Onze hoogste speler Bastiaan kreeg vandaag Henk Bosveld (1988) tegenover zich en speelde bekwaam naar remise. Hij eindigde daardoor op 5 punten en met zijn eindsprint maakte hij nog iets goed van het toernooi. Na de dramatische start met twee nullen leek het ergste te gebeuren, maar dat is uitgebleven. Vanwege de zwakke tegenstand (op deze ronde na) kost zijn goede resultaat toch nog veel ratingpunten.

Bastiaan ging er goed voor zitten en bleef er goed voor zitten.


Ton Had dit toernooi een geweldige start en had na 5 ronden 3,5 punt en dat was dik 1,5 punt meer dan waar hij volgens professor Elo op kon rekenen. Vier nederlagen op rij wierpen hem ver terug in de stand. Uiteindelijk heeft hij met zijn 3,5 punt zijn rating waargemaakt. In de laatste ronde verloor hij dus en van een op papier zwakkere tegenstander. Maar Ton heeft in negen ronden wel 7 spelers van boven de 1800 gehad.

Ton heeft er nog alle vertrouwen in


Ruud won zijn laatste partij en werd daardoor de hoogste ESG-er. Hij haalde uiteindelijk net als Bastiaan 5 punten, maar heeft zwaardere tegenstand gehad. Ruud wint zelfs ratingpunten.

Ruud in gevecht met Kees Schrijvers


Als laatste Jan. Die kwam er vandaag niet doorheen. Hij heeft het geprobeerd, maar het lukte niet. Daarmee eindigde het toernooi zoals al van ronde 2 het geval was. Hij heeft in ieder geval wel de hoogste min-score van alle drie groepen voor zover ik het kan bekijken. Als er een poedelprijs was geweest was Jan er voor in aanmerking gekomen.

Ook Hans Spanjersberg wist Jan op remise te houden

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 28, 2012 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Theo Dijkstra
T: 06 11699452

jeugdafdeling:
Almar Gerbens
T: 06-53143640

Indeling interne competitie:
Quinten Nijland
T: 06-31349157

Externe competitie:     Evert Hondema                T: 06-50400105

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: