Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Hot news: ESG – Het Kasteel: 6,5 – 1,5

De eerste vier borden, Leo zit op de lege stoel.
Peter, Arie en Herman V daarachter


En de onderste vier.
Ruud, Evert, Jan (afwezig) en Herman Snelders


En de eindstand 6,5 – 1,5


Verslag van de teamleider:

DE SCHAAKSTRIJD VAN ZUID-OOST DRENTHE

Het Kasteel kwam gisteren bij ons op bezoek en dan is één ding zeker en dat is dat alle punten in Zuid-Oost Drenthe blijven, maar natuurlijk hopen we toch de meeste punten voor Emmen te pakken en gezien het ratingoverwicht waren wij dat eigenlijk ook wel verplicht.

Aan de andere kant willen de spelers van Kasteel ook wel wat puntjes en ze streden hier dan ook fel om.

De foto’s heeft u al gezien en waarschijnlijk ook de uitslag dus u weet dat het goed afliep, maar dat was niet meteen overduidelijk.

We begonnen wel gelijk met een punt voorsprong en dat speelt natuurlijk wel lekker. Arie vond de opening van Arjen niet geweldig en zag het vol vertrouwen in en toen kwam er nog een enorme blunder over heen die Arie natuurlijk niet ongestraft kon laten en Arjen restte niks anders dan op te geven. Een vlugge partij en Arie kon dus vroeg naar huis. Arjen bleef nog wel al was het duidelijk te zien en horen dat hij niet tevreden was met zichzelf.

De rest van de borden zagen er wel goed uit en op enkele borden kreeg ESG duidelijk overwicht of ruimte voordeel, maar echt gewonnen stond ESG lange tijd nergens, maar toen terwijl de eerste tijdnood er aan kwam begonnen de eerste scheuren in de verdediging van Het Kasteel te vallen, al hadden sommige ESGers problemen de veertig zetten op tijd te halen.

Toch kwamen bij ons eerst de winstpunten binnen. Herman Voss kwam steeds beter te staan. Het duurde even tot hij het gaatje in de verdediging had gevonden en Vincent heeft ver boven zijn rating gespeeld, maar toen Herman eenmaal binnen was kon je gewoon de stelling van Vincent langzaam aan steeds slechter zien worden. En deze werd dus al lang voordat het uiteindelijke einde viel als winstpartij gerekend door de supporters.

Jan van Os was niet zo eenzijdig. De aanval leek in het begin juist bij Gerjan te liggen, maar het lukte hem maar niet om door de verdediging heen te breken en als je aanval stilvalt slaat de partij soms om naar de andere kant. Jan speelde erg secuur Hoogeveen natuurlijk nog vers in het hoofd, maar gelukkig liet hij zien dat extern of op een toernooi spelen toch andere beestjes zijn en langzaam maar zeker kreeg hij de overhand en ook deze partij werd voor ons.

Ruud had tegelijkertijd een mooie aanval en eigenlijk had ik verwacht dat er meer in zat, maar na al het geweld en afruilen was het een toren en dame voor Ruud tegen een toren, twee paarden en een loper voor Arnold Hoogeveen. Dit zag er toch nog behoorlijk gecompliceerd uit, maar Ruud speelde het secuur bleef gewoon op een toren afruil spelen en toen Arnold deze uit de weg probeerde te gaan rukten een paar pionnen op die de tegenstander dwong en hierna stonden enkele pionnen op vallen en dus kon Arnold het opgeven.

Maar niet alles ging helemaal onze kant op. Door de tactische opstelling van onze tegenstanders hadden we op veel borden geen zwaar ratingoverwicht en dat was dan ook te merken. Toch vond ik Evert en Leo beter staan, maar het was niet genoeg voor de winst vooral gezien Leo nauwelijks meer tijd had. Twee terechte remises en de eer was op zijn minst gered voor Kasteel.

Ook een remise voor Jeffrey ten Velde tegen Peter Mijnheer en dat was een partij waar wel degelijk een ratingverschil was. Jeffrey werd dan ook gefeliciteerd met zijn resultaat. Peter had naar mijn mening heel de tijd iets beter gestaan, maar in tijdnood moest Peter nog een tiental zetten doen in drie minuten en ruilde af naar een eindstand waar de winst helaas niet meer te vinden was. Jammer want een pion winst vlak voor de eindstand had er wel in gezeten.

De laatste partij was Herman Snelders tegen de wel bekende Stephan Broertjes. En dat het een spannende partij was was wel duidelijk toen Stephan Marcelis streng toesprak op het rustig zijn bij de bar. Volgende keer even naar de wedstrijdleider lopen Stephan. Dat komt wat beter over denk ik. Het initiatief trok Herman in het middenspel steeds meer naar zich toe, maar duidelijk beter kwam hij niet te staan. Zelfs in het eindspel was het nog niet duidelijk, maar een goed gebruik van tempo’s won Herman de pion die hij nodig had en uiteindelijk moest Stephan de handdoek in de ring gooien.

ESG wint dus met zes en een halve punt en daar kunnen we blij mee zijn, maar Het Kasteel heeft ons de punten zeker niet cadeau gedaan en als supporter/wedstrijdleider was het dan ook een genot om naar te kijken.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Eén reactie op “Hot news: ESG – Het Kasteel: 6,5 – 1,5

  1. bwvanos
    oktober 30, 2012

    Het was een mooie wedstrijd 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 29, 2012 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Theo Dijkstra
T: 06 11699452

jeugdafdeling:
Almar Gerbens
T: 06-53143640

Indeling interne competitie:
Quinten Nijland
T: 06-31349157

Externe competitie:     Evert Hondema                T: 06-50400105

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: