Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Beker: v.d.Linde – ESG 2

Delfzijl, Winschoten en straks Middelstum. Ja van Groningen ziet ESG 2 veel. Dit keer was het een bekerwedstrijd en reden we met slechts één auto richting noorden.

Op papier waren we natuurlijk duidelijk de underdog en verliezen konden we dan ook niet en dat speelt soms best lekker. Een sterkere tegenstander die het maar waar moet maken.

In Winschoten werden we gastvriendelijk ontvangen en snel begonnen we met de wedstijd want we moesten natuurlijk ook weer terug. Gelukkig zat het weer redelijk mee (horror scenario’s waren al langsgekomen in gedachten).

Voor ESG 2 kwamen we met Marcel, mezelf (Bastiaan), Gerard en Willem in die volgorde. de bovenste borden hadden het gelijk bij het begin al zwaar en erg positief zag het er daar niet uit. Bij Gerard ging het redelijk, maar Willem stond ook wat vreemd. Leuk was dat Willem overnieuw mocht beginnen van de wedstrijdleider omdat ze met de verkeerde kleur waren begonnen. Dit vond hij zelf niet erg gezien hij niet erg blij was met het resultaat van de opening. Een nieuwe kans dus waar hij gelijk gebruik van maakte.

Helaas ging het op de bovenste twee borden van kwaad naar erger en Marcel en toen ikzelf konden het opgeven. Twee punten zouden dus al blijven in Winschoten. Gerard stond toen gewonnen, maar zat wel tegen de tijdnood aan en gaf toen onbedoeld een stuk terug en kwam lastig te staan. Gelukkig maakte de tegenstander in tijdnood ook fouten en zag een matje over het hoofd waardoor Gerard alsnog de winst mee naar huis kon nemen. Weer een scalp die Gerard dit seizoen heeft verworven.

Toen was Willem nog aan het zwoegen. Natuurlijk moest hij toch alles bekijken om te kijken of er misschien toch nog een vluggerronde uit gesleept kon worden, maar meer dan remise zat er toen echt niet meer in

2,5 – 1,5 voor Van der Linde dus. Het bekerteam van ESG 1 zal de klus moeten klaren ben ik bang.

Bastiaan

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op december 8, 2012 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Theo Dijkstra
T: 06 11699452

jeugdafdeling:
Almar Gerbens
T: 06-53143640

Indeling interne competitie:
Quinten Nijland
T: 06-31349157

Externe competitie:     Evert Hondema                T: 06-50400105

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: