Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG3 KANSLOOS ER AF TEGEN ASSEN2

Om kwart voor elf hadden we al verloren. De stand was toen 0,5 – 4,5. Klaas had aan het achtste bord een correcte remise gescoord, hij had de controle over de stelling steeds behouden. Op de borden 3, 7, 4 en 5 hadden Jan, Marcelis, Fred en Hans achtereenvolgens verloren. Bij Jan was dat om 21.00 uur al het geval, te snel voor uw reporter om commentaar te leveren. Hans had beter gestaan maar was zijn voordeel ergens beslissend kwijt geraakt, Fred had te weinig ontwikkelingsvoorsprong om materieel nadeel te kunnen compenseren, Marcelis speelde optimistischer dan zijn stelling toe liet. (Ik meende trouwens na afloop twee koningen in het midden van het bord te zien, waarop de stukken in de beginopstelling waren teruggeplaatst, maar van meerdere zijden werd mij verzekerd dat Marcelis verloren had). Nadat daarmee de strijd beslist was, liet Willem in een tot op het bot afgekloven stelling remise noteren. Dat was het resultaat waarvoor ik streed, na tam te hebben geopend en ongelukkig uit een ruil  te voorschijn te zijn gekomen. maar mijn tegenstander trapte in een val, waardoor ik voordeel verwierf. Hij hielp mij vervolgens aan een vlotte zege door te kiezen voor dameruil. Jammer dat Reint verloor. Zoals vaker zette hij zijn partij degelijk op, verwierf voordeel, maar leverde daarop helaas onnodig een volle toren in, een klap die hij niet meer te boven kwam.

U ziet, ik heb weinig van de overige partijen van ons team mee gekregen, maar toch een verslag dat hopelijk de lading dekt.

Het is duidelijk, het derde heeft het moeilijk in de eerste klasse. Het zal lastig worden om de prestatie van vorig jaar, klassebehoud, te herhalen. Toch geven wij nog lang niet op. Er komen nog kansen genoeg.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op december 11, 2012 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Theo Dijkstra
T: 06 11699452

jeugdafdeling:
Almar Gerbens
T: 06-53143640

Indeling interne competitie:
Quinten Nijland
T: 06-31349157

Externe competitie:     Evert Hondema                T: 06-50400105

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: