Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Foto’s v.d.Linde – ESG

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Eén reactie op “Foto’s v.d.Linde – ESG

 1. schaakjan
  maart 3, 2013

  En het verslag van de teamleider
  Voor de derde keer ging ik vroeg op de avond op weg naar Winschoten voor het schaken. Dit keer met het eerste team. En bijna mocht ik nog echt achter het schaakbord plaats gaan nemen ook. Ruud had geen rekening gehouden met de afgesloten weg bij Veendam en was hierdoor een klein half uurtje later wat natuurlijk altijd een slechte start is van een partij. Gelukkig bleef het voor de wedstrijdleider deze keer bij dit incident.

  De wedstrijd begon zoals vaak bij ESG redelijk gelijk op. evert kwam in een opening waar iedereen naar keek met het gevoel dat het wel slecht voor Evert moest zijn, maar het bleek een geheel voorbereide opening te zijn en het lukte de tegenstander dan ook niet een definitief voordeel te vinden. Iets later kwamen Arie en de beide Hermannen kwamen iets beter te staan, maar op het bord van Jan van Os, waar het eerst leek dat hij juist beter uit de opening kwam dan de tegenstander, kreeg hij een combinatie om de oren met een schijnoffer waardoor hij een pion achter kwam te staan. Ook op het bord ernaast van Ruud leek het niet goed te gaan. Leo en Peter was nog moeilijk te duiden al leken beide een licht voordeel te hebben.

  Arie kwam steeds beter te staan tot het punt dat men er wel vertrouwen in had dat Arie dit op zijn gebruikelijke manier naar winst zou gaan leiden, maar er zat nog een geintje in de stelling die Arie over het oog zag en de tegenstander sloeg toe en kwam zelfs in de betere stelling te staan. Plotseling kwamen van de kant van Van der Linde meerdere remise aanboden, maar gezien we nu al op drie borden slecht tot verloren stonden moest de teamleider iedereen benadrukken toch door te blijven spelen.

  Ruud verloor als eerste. De tijd werd geen probleem, maar het in het begin snel spelen heeft hem waarschijnlijk toch opgebroken, want je zit toch minder lekker achter dat bord. Jammer, want we hadden Ruud wel een winst gegunt zodat hij het Wijk aan Zee avontuur definitief achter zich kan laten.

  Leo maakte het weer gelijk door zijn voordeel uit te bouwen en Herman Snelders kwam in een theoretisch gewonnen eindspel te staan waarbij je nog secuur moet spelen. Herman Voss kwam dan ook eerder met zijn punt met mooi deeggelijk spel. De teamleider liep toen naar Evert toe dat hij zijn partij remise mocht geven waardoor we in gedachten en een paar minuten later daadwerkelijk op de 3,5 – 1,5 stonden. Slechts 1 winst of 2 remises voor de winst.

  Arie, Jan (van Os) en Peter waren toen nog bezig. Jan stond in een toreneindspel met een pion minder en was aan het strijden voor de remise. Arie stond nog steeds wat in de verdrukking, maar was toen door steeds “gewoon” goede zetten te spelen redelijk in de remise marge. En bij Peter kwam het er steeds beter uit te zien, maar de winst was er nog niet.

  Arie sleepte toen het winnende punt binnen door de toren te pennen op de koning. Gezien hij dit kon verzilveren in een stukwinst met de torens afgeruild gaf de tegenstander dit met een zucht op. Een hele opluchting voor Arie die zelfs met kramp in het been achter het bord moest blijven zitten om deze partij nog tot een goed einde te leiden (lijden?).

  Peter kon ook de winst binnenslepen waardoor het team zelfs met vijf en een halve punt naar huis mocht gaan en toen was alleen jan nog bezig met te proberen toch nog een remise te bereiken. Lang leek dit de goede kant op te gaan. nog steeds theoretisch verloren met de pion achterstand, maar de pionnen werden geruild en er bleef slechts die ene pion over met elk een toren. Als je weet hoe kun je het je tegenstander dan heel lastig maken. Helaas ging het op het laatst met slechts weinig tijd op de klok verkeerd en Jan maakte de fout waardoor zijn toren in het bakje verdween.

  Wat wij toen nog niet wisten, maar u waarschijnlijk al heeft gelezen, was dat Unitas vrijdag verloor van Haren waardoor we al verzekerd zijn van één van de twee promotieplaatsen. Wij kunnen nu dus vrijuit spelen, maar natuurlijk willen we nu niet alleen promoveren.

  We gaan voor het kampioenschap!!!!

  Van der Linde (1782) ESG (1933) 2½-5½

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op maart 3, 2013 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Theo Dijkstra
T: 06 11699452

jeugdafdeling:
Almar Gerbens
T: 06-53143640

Indeling interne competitie:
Quinten Nijland
T: 06-31349157

Externe competitie:     Evert Hondema                T: 06-50400105

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: