Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

vissen en schaken

In het clublokaal van aquariumvereniging Minor werd zaterdag gesnelschaakt. Favoriet was onderstaande vis die er vooral om bekend staat dat hij zijn tegenstanders rauw lust en ook kleine visjes niet versmaadt.

De winnaar

De winnaar

U ziet dat er een thermometer in het water hangt, want met 25 graden was het wel de koudste dag van deze en volgende week. Gelukkig bracht het schaken de zaal- en aquariumtemperatuur snel op zomerse hoogte. Voor alle koukleumen werd er buiten nog een vuurtje gestookt zodat men zich kon opwarmen voor de volgende partij. Hoewel sommigen (nou ja, iedereen) het vuurtje gebruikte om een vleesje op te braden.

Schaakborden in het aquarium

Schaakborden in het aquarium

In totaal twaalf schakers wouden wel eens kijken hoe het schaken in het aquarium hun af zou gaan. Dat waren elf ESG’ers en één niet esg-er. Als goede gastheren werden de punten naar die ene niet-esg’er toegespeeld. Bij een gewone partij valt dat natuurlijk op, maar bij het snelschaken gebeuren zoveel rare dingen dat het gewoon niet opvalt als men onnodig stukken (waaronder dames)  weggeeft.

Piranha Stephan peuzelde ook Arie op

Piranha Stephan peuzelde ook Arie op

De ESG-ers hielden elkaar in evewicht. Evert, Jan, Leo en Gerard eindigden gebroederlijk op de tweede plaats met 7,5 uit 11, tenminste als ik het goed onthouden heb. Organistor Bastiaan riep namelijk de uitslag wel om, maar niemand luisterde (dus ook uw verslaggever niet).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

speler + barman Willem rekent de barwinst uit.

speler + barman Willem rekent de barwinst uit.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op juli 20, 2013 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Jan van Os
Tel: 06-40818120

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:         Jan van Os                    Tel: 06-40818120

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: