Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Nieuwe competitie

Maandag 23 september gaat een nieuwe competitievorm van start t.w. de korte partij met daarna snelschaken. Hiervoor zijn 7 clubavonden vrijgemaakt. Wij beginnen met een korte partij waarbij beide spelers een uur bedenktijd krijgen. Ik stel voor aan deze competitie een uitdagingselement toe te voegen. Via mijn email kan men voor zondag 18oo uur aangeven een bepaalde speler te willen uitdagen voor deze korte partij. Een mooie kans eens tegen iemand te spelen die men zelden treft of revanche te nemen voor een recent verloren partij. Verder wordt er gewoon ingedeeld met het zwitsers systeem.

Daarna snelschaken. Vanwege de beperkte tijd stel ik voor de deelnemers in twee groepen te verdelen. Meer dan 7 partijen lijkt mij niet realistisch. Dan kunnen wij een promotie en degradatieregeling toepassen. De laatste van A degradeert voor de volgende ronde naar B en de eerste van B promoveert. We spelen om het snelschaakkampioenschap. Wie met zijn 4 beste resultaten in groep A of B de meeste punten heeft verzameld is snelschaakkampioen A of B.

Om iets nieuws te laten groeien is een goede opkomst wel belangrijk!

Tot Maandag, Arie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op september 17, 2013 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Jan van Os
Tel: 06-40818120

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:         Jan van Os                    Tel: 06-40818120

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: