Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Vierde ronde IC

Een rustige vierde ronde met weinig verrassingen en wat minder deelnemers omdat dinsdagavond ESG 2 extern speelt. Jan v O en Herman waren snel klaar met Wim en Hans. Wim opende te passief en werd direct omver gelopen. Hans  was nog te veel in de ban van de kruisraketten en had niet door inmiddels op Volkel te zijn beland. Daar ligt een groot gevaar. Officieel is dat geheim maar iedereen weet het. Dat geldt ook voor Pa4 in deze opening Hans! Direct opgeven was beter geweest dan nog even kansloos spartelen. Marcel is de laatste tijd dol op pionnen. Stuk of kwaliteit achter het maakt niet uit. Fred werd door de zwarte pionnenwals omver gelopen. Marcelis was juist slordig met twee pionnen geweest en dat kietelen van de zwarte koning van Willem S werd nauwelijks gevoeld. Pion op e2 en wat zware stukken erbij en einde partij. Bastiaan deed het weer rustig aan. Pionnetje in de opening veroveren en rustig uitschuiven maar. Piet beschouwde de dreiging regelmatig met helicopterview maar kon er maar weinig tegenin brengen. Jan Pe hakte wat gaten in de stelling van Klaas en veegde de restanten snel bij elkaar. Reint dacht Jurjen stevig aan te pakken, maar een volhoudend paard bleef een toren achtervolgen en dat leverde de enige remise op. Paul had mij al aan de bar verteld dat hij er langzaam maar zeker weer aan het ingroeien was. Tegen Jan R stapelde hij veel geweld op de h-lijn en liet zijn koning rustig in zijn blote kont over het bord wandelen. De koning vond een schuilplaats en die van Jan ging er toch aan. Evert speelde tegen Arie niet zijn meest gebruikelijke opening en ging al snel in de fout met e5? Arie dacht het karwei snel af te maken, maar werd weer verrast door een voor de hand liggende verdedigingszet. Toch had Evert een slecht gevoel over het resterende eindspel en koos voor een kamikaze aanval. Het is bekend dat bij een dergelijke aanval in ieder geval de piloot het loodje legt, Arie bleef ongedeerd.

Tot volgende week,  Arie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 8, 2013 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Jan van Os
Tel: 06-40818120

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:         Jan van Os                    Tel: 06-40818120

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: