Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Derde wint van Hoogeveen 3

Het derde heeft na de nipte nederlaag tegen Kasteel 2 zich herpakt. En hoe. Het derde van Hoogeveen werd met een verdiende nederlaag naar huis gestuurd.

De bovenste drie borden

De bovenste drie borden

Hoogeveen 3 nam de leiding middels een overwinning van invaller? Patrick Middelkoop op Reint Harkink. Reint had de partij weer gedegen opgezet en stond de hele tijd wat beter. De toren op één diagonaal met de koning zetten was niet zo’n handige keuze. Een vijandelijke loper stelde zich zo op dat de toren gepend kwam te staan en de volgende zet van het bord verdween. ESG 3 kwam weer gelijk door een overwinning van Hans Hut op Max Stotijn. Stotijn nam een giftige pion op g6. Hij maakte er een paardoffer van, maar het resultaat was dat Hans een stuk voor stond en ook nog de aanval had. Dat was niet te houden voor Stotijn.

Lieffert de Jonge  bracht Hoogeveen weer op voorsprong. Hij overspeelde Klaas Tiemens vanuit de opening. Net als Hans heeft Lieffert zich vorige week ingespeeld bij het Univétoernooi. Eigenlijk was deze avond voor beide ronde 10. Gezien het resultaat moeten er volgend jaar nog meer mensen meedoen in de herfstvakantie in Hoogeveen. Marcelis van Holst maakte de stand weer gelijk. Hij mocht met de zwarte stukken in de aanval. Wit had zich namelijk teruggetrokken in een drie rijensysteem. Voetbalkenners zouden zeggen dat er gegokt werd op de counter. Marcelis snoerde Wim van der Neut vast en zocht de zwakke unten in de witte stelling op en maakte het vervolgens goed af.

De onderste drie borden

De onderste drie borden

Jan Peek bracht ESG voor het eerst op een voorsprong. De opening was positioneel voor Jan en die gunstige positie werd naar een overwinning gespeeld. Eigenlijk een normale partij zonder grote fouten van beide spelers. Maar ook kleine fouten worden in het schaken afgestraft. In dit geval een te passieve opening. Willem Schepers tenslotte zorgde ervoor dat de punten in Emmen bleven. Hij had de partij naar eigen zeggen vanaf het begin onder controle. Hoewel aan het eind een remise voldoende was voor de overwinning van ESG werd er doorgespeeld. De stand was toen dusdanig dat de winst te makkelijk binnen te halen was.

Een knappe overwinning op een team dat de vorige ronde nog verrast had met een overwinning op het sterke Assen 4.

Klasse 2B; Ronde: 2; Datum: Maandag 2013-10-28
4
2
1.
Peek,J.C.(Jan)
1533
1
Spaans,L.(Leo)
1560
1
0
2.
Schepers,W.(Willem)
1340
1
Hofman,R.(Remmelt)
1473
1
0
3.
Hut,J.J.(Hans)
1324
1
Stotijn,M.D.L.(Max)
1311
1
0
4.
Tiemens,K.(Klaas)
1391
0
Jonge de,L.(Lieffert)
1449
0
1
5.
Holst van,M.(Marcelis)
1356
1
Neut van der,W.(Wim)
1354
1
0
6.
Harkink,R.(Reint)
1357
0
Middelkoop van,P.(Patrick)
1355
0
1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 28, 2013 door in Externe Competitie 3e Team.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Jan van Os
Tel: 06-40818120

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:         Jan van Os                    Tel: 06-40818120

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: