Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Storm! brengt ruige avond in het Brinkenhoes

ESG 3 speelde thuis extern en er waren veel afzeggingen. De resterende clubleden lieten zich inspireren door de woeste omstandigheden buiten, want op veel borden ging het net zo ruig toe als buiten.
Peter speelt geconcentreerd en nauwkeurig en daar was ook Willem B niet tegen opgewassen. De zware stukken van Willem hadden de koning een beetje in de steek gelaten en die werd snel geveld door een overmacht van dame en twee torens. Geert speelde actief tegen Leo maar toen er eenmaal een batterij van dame en loper werden gericht op h2 waren de pogingen van Geert de zwarte koning ook te belagen tot mislukken gedoemd. Jan v O amuseert zich regelmatig aan de Italiaanse Riviera en kreeg nu een prettig ritje aangeboden door Jurien. Fred probeerde met een kwaliteit minder Douwe in bedwang te houden maar toen een torenstel geruild was, waren paard en dame niet opgewassen tegen de dame/torencombinatie van Douwe. Edwin probeerde Ton aan het lachen te maken en dat is hem wellicht gelukt, maar de partij ging verloren. Bastiaan kreeg tegen Arie onvermoede kansen toen deze circa 5 keer het nut niet inzag van de ruil van de witte lopers. Vier zetten later was de zwarte loper geruild voor een wit paard en werd de witte loper de nagel aan de doodskist van Arie. De Arieschwindl leek nog wat te gaan opleveren, maar Arie vergat eerst een pionnetje te pakken en bleef een stuk achter. Amechtig rende hij nog wat achter de witte koning aan maar het werd niks ook niet in de analyse. Toch balen als de computer thuis in een flits laat zien dat het toch remise te houden was. Dat was ook het resultaat bij Piet en Jan R of het daar nog gestormd heeft heb ik niet kunnen waarnemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 29, 2013 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Jan van Os
Tel: 06-40818120

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:         Jan van Os                    Tel: 06-40818120

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: