Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Ranglijst

Jarenlang hebben meerdere clubleden vragen gesteld bij de puntentoedeling van de computer bij de IC. Die lijkt lang niet altijd logisch. Vooral bij afmelden doen zich vreemde situaties voor. De een krijgt er wat punten bij, de ander moet wat punten inleveren en het lijkt nooit de beloofde een derde. Daar kan ik moeilijk mee leven en heb geprobeerd een ranglijst samen te stellen op basis van wie wint krijgt de waarde van de tegenstander, bij remise de helft en bij verlies helemaal niks. Bij extern twee derde van de eigen waarde en bij afzeggen een derde. Dat zou ook het uitgangspunt van de computerberekening zijn, maar die neemt nog andere elementen mee in de berekening. Helaas weet niemand bij de club welke en hoe de berekening tot stand komt. Helaas is het niet mogelijk elke week simpel met de hand een reeele ranglijst te maken. Veel te veel werk door de steeds wijzigende waarde. Daar heb je gewoon een computer voor nodig.

Daarom beste IC tijgers, wij moeten het er maar mee doen zoals wij dat al jaren doen. De computer bepaald en men kan niet klagen of reclameren als men denkt dat de puntentelling niet correct is. Wie het anders wil zal het computersysteem moeten aanpassen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 29, 2013 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Jan van Os
Tel: 06-40818120

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:         Jan van Os                    Tel: 06-40818120

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: