Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Tweede cyclus van start

Ondanks veel externe partijen toch nog 8 partijen in de IC. De strijdlust was optimaal geen remise te bekennen. Nieuw lid Almar is duidelijk van plan zo snel mogelijk zijn door de computer toebedeelde lage positie op de ranglijst te corrigeren. Hij pakte Jan R stevig aan en hoewel ook de eigen stelling een beetje een gatenkaas leek werd Jan vrij snel overrompeld. Jammer dat dit maar 10 punten opleverd. Peter lijkt wel een stoomboot, niet af te remmen. De stelling van Jan leek lange tijd heel ok met een mooi loperpaar. Maar toen ik een uurtje later keek, stond er plotseling een vrije pluspion als een nagel aan Jan`s doodskist op a3. Beetje tijdnood bij Peter maar dat is hij wel gewend en de poging van Jan de koning van Peter alsnog te gaan belagen faalde. Willem B tegen Leo dat is dikke pret. Beide met een haat/liefde verhouding met de koning. De eigen koning zoekt het maar uit zolang de majesteit van de tegenstander maar belaagd kan worden. Nu was Willem even vergeten dat oom Jan zijn neefje al heel vroeg heeft geleerd: eerst stukken ontwikkelen en rokeren en dan pas aanvallen. Zijn benauwde koning kostte al snel een stuk en de rest had Willem zich wel kunnen besparen. Ton is ook zo´n koningskoppensneller. Als een stoomwals ging hij op koning van Fred af en eerlijk gezegd noteerde ik al een punt voor Ton. Niet gezien hoe het verder ging, maar het punt ging toch naar Fred. Piet had ook een koningsprobleem toen hij Jurien de kans gaf een paard op f7 te laten ploffen met schaak en inleveren van een toren. Paul nam Edwin in de houtgreep. Bastiaan mocht met wit tegen Evert en doet het dit seizoen goed, maar nu leverde hij snel een kwaliteit in en daar wist Evert wel raad mee. Arie deed het weer eens experimenteel tegen Herman en daar deugde heel weinig van. Gelukkig was Herman deze avond niet zo scherp als anders. Door aarzelend spel kon ik mij herstellen en toen Herman optimistisch d5 speelde en de stelling opende konden de witte torens binnendringen en in samenwerking met het paard een kwaliteit veroveren. Ook hier leidde een kwaliteit achter tot een vrij kansloze nederlaag.
Volgende week nieuwe kansen maar esg2 extern.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op november 19, 2013 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Jan van Os
Tel: 06-40818120

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:         Jan van Os                    Tel: 06-40818120

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: