Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Derde GrandPrix toernooi ESG weer zeer geslaagd

ESG organiseerde dit jaar voor de derde maal een Grand Prix toernooi. Ditmaal in november, een maand eerder dan de voorgaande jaren. want we wilden buiten de drukke decembermaaand blijven. GrandPrix coordinator Ernst Leeftink had ons 16 november afgeraden omdat deze datum tussen twee grote jeugdtoernooien lag, maar wij zetten toch op deze datum in. Toen vrijdagochtend het aantal rond de veertig deelnemers leek uit te komen, moest ik daar nog even aan denken. Maar al snel kwam de inschrijving weer op gang. Hoogeveen kwam met negen aanmeldingen en de familie van Foreest bleek ook nog wat talentjes in huis te hebben en uiteindelijk stonden er op de officiele lijst die we van vrijdag op zaterdag van Fons van Hamond kregen 56 deelnemers, waarvan slechts een niet op kwam dagen.
55 deelnemers dus, waarvan 35 afkomstig uit Drenthe (Emmen 8x, Assen 9x, Coevorden 4x, Hoogeveen 9x en Meppel 5x) en 20 uit de provincie Groningen (Ten Boer 8x, Foreest 4x, Haren 3x, Stad Groningen 3x, , Hoogezand SP 2x. Dus toch een sinterklaas effect?

De spelers werden ingedeeld in totaal 8 groepen. Vier groepen van 6 (A-D), drie van 8 (E,G,H) en een van 7 (F).
Groep A werd in de laaste ronde beslist in het voordeel van Abedin Hey (Assen) , doordat Pieter van Foreest zich liet verraseen door Robin Bruins. Abedin won hiermee het toernooi en werd ook eerste in het GrandPrix klassement. Jesper Post (Assen) werd derde.
In Groep B behaalden Tristan van Foreest (PL) en Gerbrich Kroon (Ten Boer) allebei op 4 punten. Tristan werd eeste omdat hij de onderlinge partij gewonnen had. Abel Nidsen (ook Ten Boer) werd derde.
In Groep C eindigden drie spelers gelijk met 4 punten. Oderling resultaat en Sonnenborn Bergwer waren gelijk. In de beslissingskamp die volgde werd Arjan Woltinge (Hoogeveen) eerste voor Willem Mooibroek (Groniongen) en Jerimi Bos (Ten Boer).
Groep D werd ook beslist door het onderlinge resultaat. Chris Klunder (Coevorden) en Lyne |Bruggink (Assen) meindigden met 4 punten bovenaan, maar Chris werd eerste omdat hij van Lynne had gewonnen.

Groep E werd gewonnen door Peter Pidopryhora (Hoogeveen) met 5,5-7 voor Jarno Bruins (Ten Boer). Nummer 3 en 4 eindigden gelijk. Onderling resultaat bepaalde dat Yoran Houweling 3e werd.
Groep F werd overtuigend gewonnen door Tamara de Vries (Coevorden) met 7-7 (100%) voor Martijn Reinders (Ten Boer) en Myrthe Feyen (Emmen).
In Groep G eindigden ook drie spelers gelijk op de eerste plaats. Na loting werd Renco Oostindier (Hoogeveen) 1e voor Rick Klun der (Coevorden) en Tom Smit (Meppel).
In Groep H was ook een 100% score. Jonny Ray Vel;dman (Hoogeveen) eindigde met 7-7 voor Yinte Blom mesteijn (assen) en Luca Smit (Meppel).

Niiemand ging met lege handen naar huis. Voor iedereen was er nog een chocolade sinterklaas of zwarte piet.

Het toernooi werd ditmaal in OBS De Brink gehouden, voor ons niet onbekend omdat daar ook al paar maal het basisschoolachaakkampioenschap van Emmen en Omgeving gehouden nwordt. Ook voor de GrandPrix bleek het zeer geschikt. Bij deze wil ik de school van harte bedanken voor de gastvrijheid die zij ons schakers geboden heeft en vooral ook Raymond Hof die ons als schaakcoordinator van de school in de voorbereiding en op de dag zelf ter zijde stond.
Ook de helpers van ESG Jan, Marcel, Bastiaan, Marcelis, Willem, Hans en Willem, goed teamwork!
En ook de samenwerking met de NOSBO is heel pleizierig. Inmiddels staan de uitslagen in gedetailleerde vorm op de nosbo site en daar staan ook links naar andere clubs die verslag deden en foto’s hebben gemaakt.

Leo Roos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op november 20, 2013 door in Geen categorie en getagd als .

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: