Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Sinterklaas schaak

Daar doen wij officieel bij ESG niet aan, maar in de praktijk van gisteravond wel! 22 spelers in een dolle stemming en ook nog een langskomende trakteerpiet waar vindt je dat? wordt lid!!
Als strooigoed vlogen de stukken en pionnen in het rond. Sint Klaas gaf een stuk als welkomstgeschenk aan Almar en piet Geert vorige week ongenaakbaar in de Rapid wilde nu vooral uitdelen. Bij Bastiaan en Hans was het vooral uitstrooien in alle hoeken; een dolle komedie waarbij Hans evenwel verdacht in zichzelf zat te brommen en niet zonder reden: kansloze nederlaag. Marcel verwachtte een gulle bui bij Herman door een paardje uit te nodigen in stal d6. Het ondankbare dier vrat evenwel de koningstelling van Marcel grotendeels weg en de dreigingen tegen de witte majesteit bleken speldenprikken. Jan Pl lijkt dit seizoen een stoomboot. Af en toe komt hij langs en trekt eens flink aan de stoomfluit en hup van schrik gaat er weer een tegenstander onderuit, dit keer Leo. Ook Wim verkeerde in een te gulle stemming en legde voor de dame van Jan Pe de rode loper uit naar g2. Tsja dan is het wel mat. Piet Piet gunde Edwin ook een fijne avond en van de partijen van Reint en Fred en ook Marcelis en Jurien heb ik weinig meegekregen. Reint won en Marcelis en Jurien waren vredelievend.
Zelf werd ik nogal beziggehouden door de tot nu toe ongenaakbare Peter. Wij geloven in ons eigen gelijk bij de reis door een gevarieerd Frans landschap. Peter trok van leer met een dol paard dat Arie, toch wel aan paarden gewend een beetje aan het schrikken maakte. Snel afruilen die knol op c5, maar na de penning van het paard metTc8 had hij een zo goed als gewonnen stelling kunnen krijgen. Wel naar gekeken, maar helaas niet voor gekozen. Nu werden de zwarte velden zwak en uit vrees zette Arie zijn koning op h8. Als het andere paard van Peter toen direct naar g5 was gesprongen dan had ik kunnen opgeven. Door dit een zet later te doen was verdediging nog mogelijk, maar wel met een koning die aan de wandel moest door een mijnenveld. Dat lukte eerst aardig en een veilig onderkomen was te vinden, maar door de tijdnood van Peter werd het erg wisselvallig. Eind van het verhaal was dat Peter de vlag liet vallen bij zet 38 en alleen hij dacht dat 35 wel genoeg was en dat de stelling tijdens de borrelanalyse voor Arie totaal verloren leek, maar dat sprak de computer ook weer tegen. Het spektakel (vooral leuk voor de toeschouwers) had nog lang kunnen voortduren.

Dankzij de gulle bui van Peter is de spanning in de competitie weer helemaal terug

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op december 3, 2013 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Jan van Os
Tel: 06-40818120

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:         Jan van Os                    Tel: 06-40818120

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: