Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Door veel late of zelfs helemaal geen afmeldingen werd het programma deels omgegooid. Wij moeten voor volgend jaar wellicht toch maar over een ander systeem nadenken. Met het derde in actie toch nog 8 partijen voor de interne.

Edwin blijft ons voorhouden dat deelnemen belangrijker is dan winnen, punt voor Jurien.                                                                           Piet ging er weer eens voor staan en zag Fred ten onder gaan.                                                                                                                Almar ging tegen Willem B in diens eigen stijl voortvarend van start, maar kwam toch van een koude kermis thuis.                             Douwe wist opnieuw aan het zwaard van oneven te ontsnappen en ging met een kwaliteit minder, maar met 2 pionnen in de plus voortvarend richting overwinning. Iets te voortvarend vernam ik later want hij heeft het toch remise laten lopen.                             Bastiaan leek het moeilijk te gaan krijgen tegen Geert, werkte zich los en liep toch weer een beetje vast, blij met remise dus.  Jan en Leo kozen voor een partijtje koffiehuis schaak. Dat leek voor Jan dramatisch af te lopen, maar Leo maakte het niet af, zette zijn koning op een verkeerd veld en gaf ook nog een toren cadeau en toen werd het toch nog remise.                                                                   Evert trok weer eens met zijn huisstijl ten strijde en merkwaardig Herman wist er maar weinig tegenover te stellen. Hele partij een lamme loper en toen ook nog een pion de mist in en even later opgeven maar.                                                                                      Jan Pl moest zijn hoge positie verdedigen tegen Arie, maar kwam tegen de huisstijl van Arie in een slechte stelling terecht. Arie profiteerde niet met e5 (te combinatoir) ging voor dameruil en gleed uit over een stukoffer op f2. Hij moest zelfs remise aanbieden, maar dat was ook volgens de computer de juiste uitslag      

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op januari 8, 2014 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Jan van Os
Tel: 06-40818120

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:         Jan van Os                    Tel: 06-40818120

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: