Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Almelo – ESG

Mooi op tijd stapten wij in de auto om naar Almelo te gaan. En maar goed ook want de weg werd afgezet net toen wij er aan kwamen en we moesten dus nog een stukje binnendoor. Nu kwamen we nog steeds mooi op tijd aan en konden nog rustig een koffie bestellen voor aan het bord plaats te nemen.

Almelo heeft alles nog gewonnen, dus we wisten dat het een zware pot ging worden. toch zijn we er niet zonder kansen afgezet. De eerste wedstrijd die afgelopen was was die van mijzelf en helaas niet met een goed resultaat. Ik kwam slecht uit de opening en mijn tegenstander liet dit voordeel niet meer los. Een pion verdween van het bord zonder dat het innitiatief echt verloren ging en langzaam maar zeker knoopte mijn tegenstander mij op.
1-0

Toen kwam Peter die wou bewijzen dat hij ook wel eens vroeg klaar kon zijn. Hij stond de hele partij toch net iets beter vond ik, maar kwam in herhaling van stelling en dacht niet dat het goed zou lopen als hij dit zou ontwijken.
1,5-0,5

Toen kwam toch een verrassing binnen. Marcel als invaller won. Hij had zich goed voorbereid op zijn tegenstander en toen maakte zijn tegenstander een misrekening met een afruil waardoor Marcel de kwaliteit voor kwam te staan. Dit werd door Marcel netjes uitgespeeld.
1,5 – 1,5

Dit werd snel gevolgd door een remise van Arie. Arie kwam wat slechter uit de opening en zag voor zichzelf toch echt geen winstkansen meer. toen dus het remise aanbod kwam werd dit na even nadenken dan ook maar aangenomen.
2-2

Toen was het weer even stil totdat de tijdnood langzaam dichterbij kwam en velen dus gedwongen werden sneller te spelen. Herman bracht ons op een voorsprong door een mooie partij te spelen die hij had voorberijd, maar eigenlijk tegen een andere tegenstander. De “invaller” was zo aardig dezelfde opening te spelen, maar liet zijn koning in het centrum staan waardoor Herman zijn kans rook en de lijnen opende en duidelijk het voordeel had tot het einde.
2-3

Toen kwam onverwacht een einde op het bord van Evert. Een partij waar hij steeds een klein voordeel leek te hebben ging in tijdnood verkeert. in een dame eindspel zag hij een aftrekaanval met schaak over het hoofd en zijn dame verdween van het bord en toen kon hij niet anders dan de handdoek in de ring te gooien.
3-3

Toen kwam de uitslag van mijn vader. Een partij waar hij voornamelijk in de verdediging stond en toen weer terug kwam, maar aan het eind was de scherpte toch niet goed genoeg en een stuk werd weggeven. De tegenstander koos toen nog om een eindspel in te gaan van dame tegen toren en mijn vader kon nog even klooien, maar het was toen al eigenlijk tegen beter weten in.
4-3

Ruud was toen nog bezig en stond in een toreneindspel met twee pionnen minder. De meesten van ons gaven er niets meer voor, maar Ruud bleef door knokken. Natuurlijk was de halve punt genoeg voor de winst van Almelo, dus bood de tegenstander van Ruud remise aan en Ruud accepteerde, waarschijnlijk blij de schade beperkt te hebben gehouden.

Almelo – ESG 4,5-3,5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op februari 8, 2014 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Jan van Os
Tel: 06-40818120

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:         Jan van Os                    Tel: 06-40818120

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: