Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Spectaculaire ronde 18

De vonken vlogen er af deze avond.

Het klapstuk was wel de partij van Evert tegen Marcel. Evert begon wel met zijn degelijke opstelling, maar Marcel pakte onmiddellijk de zaken stevig aan en ramde pionnen naar voren op de damevleugel. Het werd een doldwaze finish met promoverende pionnen en een rare materiaalverhouding. Alle details heb ik niet waargenomen door de pittige partij tegen Peter, maar eind van het verhaal zou zijn dat Evert opgaf in gewonnen stelling. Hij liet een pion promoveren tot dame en kon opgeven, maar als hij in plaats daarvan een paardpromotie met schaak had genomen dan had hij kunnen winnen!

Ook Bastiaan probeerde met oprukkende pionnen een kwaliteitsverlies te compenseren, maar dat lukte niet en Douwe pakte de winst.

Jan R probeerde Geert te imponeren op de damevleugel, maar gaf Geert wel mogelijkheden op de koningsvleugel. Geert won.

Paul kreeg tegen Wim twee troeven: wit en zijn fantasiebord. Wim was niet onder de indruk en scoorde het punt.

Dan de koningsdrama´s. Ton speelt graag op koningsaanval, niks mis mee. Hij offert dan gemakkelijk en met graagte. Maar om dan je eigen koningsstelling in no time in een Emmenthaler gatenkaas te laten veranderen was toch niet erg verstandig. Er kwamen nog wel wat tegendreigingen, maar Fred scoorde een punt waar hij zonder twijfel veel plezier aan heeft beleefd.

Dan onze voorzitter. Tsja wat moet ik daar nog van zeggen. Dan heb je een koninklijke naam maar je wilt niets anders dan de koning van de tegenstander direct onthoofden en de eigen majesteit bij het oud vuil zetten. Er is bij schaken toch wel wat meer mogelijk. Herman wist niet wat hij zag toen de witte Willem 1 van ESG binnen 6 zetten oid op Marktplaats werd gezet als gratis mee te nemen. Ik denk niet dat Herman er veel plezier aan heeft beleefd om dat ding dan maar in de grijze bak te deponeren. Toch maar weer een keer Stap 1 doornemen voorzitter!

Bij Peter en Arie een keihard gevecht met de titel op de achtergrond. Arie begon rustig en degelijk, remise is prima. Peter ging op zoek naar mogelijkheden op h3. Die had ik direct moeten ruilen en op c5 slaan met een plusstelling. Maar Arie heeft nu weer last van een overgevoelige koning en dan zo´n dame op h3, jakkes, al dreigt er helemaal niets.

Dus laveren maar en de damevleugel pionnen naar voren. Peter counterde voor mij enigszins verrassend door het centrum en kreeg goede kansen Arie flink onder druk te zetten. Daar heeft hij het laten liggen, ik kon counteren, de dames ruilen en een eindspel met een pluspion bereiken. Daar hebben winstkansen gelegen, maar uiteindelijk een toereneindspel waarin het verschil zat in Tc4 of Td4 en Arie koos de verkeerde. Remise dus.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op maart 11, 2014 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Theo Dijkstra
T: 06 11699452

jeugdafdeling:
Almar Gerbens
T: 06-53143640

Indeling interne competitie:
Quinten Nijland
T: 06-31349157

Externe competitie:     Evert Hondema                T: 06-50400105

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: