Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Eindstand IC

Het zit er weer op. Door de vast kern werd fanatiek gestreden, vooral om een mooie aanvalspartij te winnen. Het kampioenschap ging te gemakkelijk naar Arie, omdat de concurrenten niet voldoende in het strijdperk konden treden en op gegeven moment te veel steken lieten vallen. Een zomercursus verantwoord verdedigen lijkt voor enkele spelers een goede investering voor het volgende seizoen.

Evert zal aangenaam verrast geweest zijn toen hij Fred zoveel ruimte rond zijn eigen koning zag weggeven dat even zacht blazen voldoende was om de majesteit omver te kegelen. De troepen van Fred stonden ver weg lamlendig toe te kijken.

Hans had ook dergelijke plannen met Almar, maar iets gewelddadiger. Hij gebruikte een toren als stormram om de koning van Almar te belagen, maar die wikkelde glimlachend af naar een eindspel met een toren meer.

Daar had Jurjen beter naar moeten kijken, maar waarschijnlijk geen tijd voor gehad. Klaas probeerde het met dezelfde botte bijl als Hans en knalde er ook een toren tegen aan. Het stelde niets voor, even consolideren en Klaas had naar huis gemogen. Maar Jurjen ging met al zijn materiaal en de koning vrolijk door het vrije veld wandelen. Niets aan de hand, maar om de enkele mijn van Klaas te ontwijken gebruikte Jurjen zeeen van tijd, deed ook nog af een toe een niet geoorloofde zet en liet zijn vlag vallen.

Bij Leo en Willem werd ook flink de wederzijdse koning belaagd, maar werd het toch een eindspel dat in remise eindigde.

Bastiaan en Ton maakten er ook een pittig gevecht van, maar dat strijdtoneel staat mij niet zo helder meer voor de geest. Bastiaan wel want hij won.

Marcel pakte Jan Pl in de opening een pion af en maakte geen fouten in de afwikkeling.

Reint probeerde nog weerstand te bieden aan bedreigende troepen die Marcelis langzaam maar zeker op zijn koning wist te richten, waaronder een gemeen loperpaar, maar hij bezweek onder de druk.

Bij Jan R en Piet leek het meer een loopgravengevecht te worden, maar Piet wist meer te profiteren van de f-lijn dan Jan en stond plotseling een stuk voor in het eindspel.

Edwin probeerde op eigen wijze Paul nog op de laatste avond te grazen te nemen, helaas niet gelukt, maar wel veel plezier gehad!

Douwe probeerde nog voorzichtig de kampioen in moeilijkheden te brengen. De opzet van Douwe was te rustig waardoor Arie al snel het initiatief kon nemen. De stukken van Douwe werkten niet goed samen en op gegeven moment verzwakte hij ook nog de koningsstelling. Daar kan Douwe zoals bekend heel erg over piekeren en opnieuw viel zijn vlag voortijdig in totaal verloren stelling.

Op de jaarvergadering een discussie over het competitie systeem. Op 1 incident na is het seizoen goed verlopen, maar de voorlopige indeling moest te vaak worden aangepast. Jammer voor de voorstanders van een voorlopige indeling, maar het is de vraag of wij niet terug moeten naar het indelen op de maandagavond.

Arie.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op april 16, 2014 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Jan van Os
Tel: 06-40818120

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:         Jan van Os                    Tel: 06-40818120

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: