Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Toernooi Hoogeveen

Aan het toernooi deden een vijftal ESG-ers en één bijna ESG-ers mee. En ik had u graag verteld over de successen die ze hebben gehaald, helaas waren die er deze dag wel erg weinig.

Uit 7 partijen haalden er vier 2,5 punt en de overige twee slechts 2 punten.

Jan van Os mocht als laagste geplaatste aanschuiven in groep B. Het begon voor hem direct goed. Met zwart tegen Ben Poelstra ging hij in op een remiseaanbod om binnen tien tellen te zien dat hij gewoon gewonnen stond. Die klap kwam hij niet meer te boven. Een remise tegen Miklos Hoffer (Zwolle) wist hij nog wel uit het vuur te slepen. In de laatste ronde mocht hij tegen zijn kwelgeest Sander Taams spelen om de laatste plaats. In tegenstelling tot de vorige ontmoetingen wist hij nu wel te winnen. Dat komt misschien omdat Sander nu degene is met de hogere rating (1899 om 1883).

Bastiaan speelde in groep C. Hij speelde niet slecht maar had vandaag niet echt een killermentaliteit. 5 remises en twee verliespartijen leverde slecht 2,5 punt op.

Ton en Willem speelden in groep 4 en haalden allebei ook 2,5 punt, maar daar had meer ingezeten. Ton klaagde over zijn verlies tegen Bert Janmaat waar hij een toren weggaf en toch nog door kon spelen. Zo goed stond hij voor het cadeautje die hij aan Bert gaf.

Hans en Raymond Hof speelden in groep H (er waren nog twee lagere groepen). Hans bleef hier met 2,5 punt Raymond net een halfje voor. Tja Hans als je steeds prijzen op komt halen dan delen ze je vanzelf hoger in. Raymond kwam steeds goed te staan, maar mist nog een beetje ervaring. Die gaat hij volgend jaar bij ons opdoen.

De uitslagen kunt u hier vinden

Plaats een reactie

Informatie

Dit bericht is geplaatst op april 19, 2014 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:45 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Arvid Slump-Hadderingh
Tel: 06-52736676

Externe competitie:
Ton Selten

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:45 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën