Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Simultaan Arie

Als kersverse kampioen had Arie de plicht om een simultaan te geven. Het begin verliep goed voor Arie. Overal zijn opening op het bord en dat betekent veel dezelfde of bijna dezelfde stelling op de borden. De eerste winst volgde ook al snel. Fred speelde Lb4, maar die ging na Da4 schaak van het bord. Een bekend trucje waar de meeste schakers wel eens zijn ingetrapt. Gaandeweg de avond werd het op veel borden toch spannend voor Arie. Die probeerde het tempo er in te houden, maar werd daardoor wel eens verrast door zetten van zijn tegenstanders. Dat is natuurlijk niet erg, maar dan moeten ze niet goede zetten zijn. Vooral tegen de wat sterkere spelers kwam Arie in de problemen.  Van de 16 partijen verloor hij er drie (tegen Douwe, Marcel en Willem/Peter combinatie) en één remise tegen huisschaker Martin Hornis. Tegen Ton en Bastiaan wist Arie toch nog de verloren stellingen te winnen. De uiteindelijke score was dus: 12,5 uit 16 (77,5%).

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op mei 28, 2014 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: