Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Peter van der Werf 50 jaar lid

_DSC1371aPeter van der Werf is op dit moment 50 jaar lid van onze vereniging en van de KNSB. Daarom kreeg hij de gouden speld van de KNSB opgespeld door de sportmanager van de gemeente Emmen Harm Lassche. Die deed dit als plaatsvervanger van de wethouder sport die helaas verhinderd was.

Peter van der Werf werd in 1964 lid van de schaakclub en gelijk aktief in het organiseren. Bij de gemeente organiseerde hij niet alleen de schaakwedstrijden tussen gemeente en politie maar ook 20 jaar het Ambtenarenschaaktoernooi voor het Nederlands ambtenarenkampioenschap. Daarbij schakelde hij zijn hele familie in. Hij was dan ook dolgelukkig dat toen zijn pensioen nadere hij een opvolger vond in de persoon van Jan van Os. Toen die begon te werken bij de gemeente kreeg deze direct bezoek van Peter met de opmerking: Nu is het jouw beurt.

Daarnaast runde Peter 25 jaar lang een eigen jeugdschaakclubje in Angelslo op eigen kosten. Elke woensdagavond. Het deed hem dan ook zichtbaar plezier dat één van zijn jeugdleden van toen nu voorzitter is van onze vereniging.

Ook bij de Schoolschaakcommissie Zuid-oost Drenthe was Peter aktief. Die organiseerde een basisscholencompetitie in drie klassen met uit en thuiswedstrijden na schooltijd in Emmen en Klazienaveen. Voor de middelbare scholen werd er een eendaagstoernooi gehouden in de kantine van de Enka. En die kantine zat dan helemaal vol.

Na zijn pensionering is Peter het wat kalmer aan gaan doen. De laatste jaren zien we hem wat weinig vanwege zijn mantelzorgtaken. Verhalen vertellen kan hij echter nog steeds.

Zijn toespraak hield hij kort, althans dat was zijn bedoeling. Hij riep iedereen op om wat te doen. “Doe wat dan merk je dat je meer kan dan jezelf denkt en dan ontwikkel je jezelf. En je maakt er mensen ook nog blij mee.  Zolang je het maar niet doet voor eigen glorie“. Een uitspraak die Peter kenmerkt.

Na zijn toespraak kwamen in kleinere kring de verhalen los over zijn schaakleven. Zo ging het over Tjeerd Olthof, Louis Kloppenburg, E.Nienhuis, oude en jonge Bos, Koos Zomer, Ben Ahlers, de familie Weide en Kier Nienhuis. Voor de meeste leden namen van ver voor hun tijd bij de schaakclub. Maar ja, bedenk eens wat u te vertellen hebt als u 50 jaar lid bent.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Met dank aan fotograaf Douwe

 

3 reacties op “Peter van der Werf 50 jaar lid

  1. Geert Gerrits
    april 26, 2015

    Bijna een jaar later kom ik dit stuk tegen op internet. Maar wil hem alsnog van harte feliciteren met dit unieke jubileum. Een speciale binding tussen ons was er zeker. Peter uit Angelslo, wij uit Emmermeer. Hij de leider, wij de ondeugende schakers. Zijn beste zet moest nog komen. Veertig jaar geleden voltrok hij ons huwelijk. Daar genieten we nog elke dag van. Voor het schaken was deze set funest. Ik stond schaakmat, en heb eigenlijk nooit weer geschaakt

  2. Pingback: Overlijden Pieter van der Werf | Emmer Schaak Genootschap

  3. Pingback: Pieter van der Werf | Emmer Schaak Genootschap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op mei 28, 2014 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: