Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Pittige ronde (16)

De tweede cyclus is gisteren beeindigd met een vrij spectaculaire ronde met inderdaad, hoera, 10 partijen!

Han was na twee partijen inspelen wel eens aan een stevige pot tegen een ervaren ESG-ér toe. Hoewel in de eerste twee partijen was een wat haastig einde van de partij door tijdgebrek opvallend. Tegen Evert zag het er voor Han lang goed uit. Het resulteerde in een dubbel toren eindspel met lopers van ongelijke kleur. Tot mijn vertrek had Han een kanjer van een pion op f6. Na Lf4 had Evert hem kunnen slaan, maar hij zag daar van af. Dat leek toch wel heel link. Even een open lijn voor een toren en de rapen zijn gaar. Tijdgebrek bij Han werd weer merkbaar en de uitslag is winst voor Evert al is mij het verdere verloop niet bekend.

Ton heeft ongetwijfeld conform zijn stijl aanvallende gedachten gehad in zijn partij tegen Herman. Maar toen hij vrij snel een kwaliteit achter kwam was verdedigen het motto. Herman was zo te horen flink verkouden maar de winst was voor hem niet moeilijk te vinden.

Voor Arie reden om op zoek te gaan naar de winst tegen Geert. Die ging in de opening frivool van start en kreeg leuke kansen. Daar heeft hij te weinig mee gedaan en had intussen wel een pion ingeleverd. Met een dame-offer gevolgd door een paardvorkje probeerde Geert de zaak recht te trekken, maar juist dat leverde een eindspel op dat Arie eenvoudig wist te winnen.

Jan ging ook al een beetje frivool ten aanval tegen Willem. Die counterde naar behoren en ging op zoek naar de koning van Jan. De aanval viel stil en toen zag Jan kans de damevleugel open te breken en de jacht op de zwarte koning te openen. Die probeerde nog een wilde vlucht, maar liep klem in een matnet.

Ook bij Almar tegen Douwe een aanvalsbal. Eerst gooide Almar er een stuk tegen aan om de zaak een beetje open te breken. Toen ging Douwe in de counter en lette ook niet erg op de materiaalverhouding. Wat wel direct opviel was de prachtige diagonaal voor de zwarte loper op b7. Toen die open kwam was het met Almar gedaan.

Bij Bastiaan tegen Hans heb ik niet direct stellingsbeelden, maar de duidelijk hoorbare verzuchting van Hans (meestal na een blunder) kon worden opgevangen.

Edwin probeerde het eens met een andere charmante begeleidster, maar wist Raymond ook daarmee niet in verwarring te brengen.

Bij Marcelis tegen Piet werd het de enige remise van de avond. Saaie bedoening daar? Geenszins! Marcelis pakte de zaken voortvarend aan en wist Piet en het merendeel van zijn stukken helemaal klem te zetten. Ik gaf er al geen cent meer voor bij Piet. Even later was de wurggreep van Marcelis toch doorbroken en leek Piet het actieve spel te krijgen. De volmaakte counter? Nee want het werd toch remise, al heb ik niet meer meegemaakt hoe dat is gegaan.

Klaas leek Reint vrij snel onder controle te hebben en gaf geen kansen meer weg.

Leuk was dat Paul ook weer een keer aanwezig was. Veel plezier zal hij er niet aan beleefd hebben, want al snel mistte ik aan zijn kant een toren.

Volgende week uitleven in het snelschaken, maar Herman is al kampioen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op februari 17, 2015 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: