Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Laatste ronde snelschaken

Herman was al kampioen en was deze keer daarom misschien wat minder scherp dan anders. Het was jammer dat Arie ziek was, want dit was zijn kans geweest om boven een keer Herman te eindigen. Er werd weer gespeeld in twee groepen van resp. 8 en 7 spelers. Daarnaast gaf Bastiaan les aan een volwassen geïnteresseerde.

Totaal dus 14 partijen en dat betekent genoeg tijd om een drankje te pakken en tegen iedereen te zeggen wat een stommerd je wel niet bent.

Groep A:

Die was ongemeend spannend. Halverwege waren er drie personen met 5 uit 7 en 2 met een half puntje minder. Dus vijf van de acht waren nog in de running voor de eerste plaats. Het hoge niveau werd na de pauze niet meer door iedereen gehaald. Het meest op dreef waren Evert en Herman die wederom 5 uit 7 haalden en daardoor gezamenlijk met 10 uit 14 bovenaan eindigden. Jan scoorde in de tweede helft slechts 50%, maar wist nog wel het halfje voorsprong op Leo en Geert te behouden. Die kwamen namelijk ook niet verder dan 3,5 punten in de tweede helft. Geert wist als enige twee keer te winnen van Evert, terwijl Jan als enige twee keer van Herman won.

Groep B

De eerste helft was voor Raymond die met 6 uit 6 startte, maar in de zevende ronde verloor van Klaas. Jan R volgde op een halfje. In de tweede helft was Jan R geweldig op dreef. Hij speelde slechts één remise tegen Raymond en won zijn overige partijen. Bij Raymond zat de sleet er een beetje in. Hij verloor weer van Klaas en ook van Paul. Met 10,5 punt werd hij echter nog wel tweedes op 1,5 punt achterstand op Jan. Klaas werd derdes op 1,5 punt van Raymond.

Op verzoek van de overige spelers zal ik hun naam ook vermelden:

groep A:

1. Voss en Hondema:  10

3. J. van Os   8,5

4. Roos en ten Hietbrink: 8

6. Selten:  5,5

7. Boontje:  3,5

8. Többen:  2

Groep B:

1. Reinink:  12

2. Hof:  10,5

3. Tiemens: 9

4. van Holst en Hut: 7,5

6. Walda:  5

7. Scheeringa: 4,5

Eén reactie op “Laatste ronde snelschaken

  1. tonselten1
    februari 24, 2015

    “Op verzoek van de overige spelers zal ik hun naam niet vermelden” – wat jammer nou. Snap ik ook niet. Doet denken aan de betreurenswaardige tendens dat wedstrijdverslagen bij nederlagen achterwege blijven. Mij lijkt dat de ranglijst gewoon weergegeven moet worden, Ik ben tenminste daar wel benieuwd naar. Dus graag die twee lijstjes van de groepen A en B!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op februari 24, 2015 door in Interne Competitie, Snelschaken en getagd als , .

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: