Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG 2 – Roden: Zo dichtbij

Gister hadden we Roden op bezoek. Op papier een veel sterker team dan ons tweede, maar de rating wil niet altijd alles zeggen. De wedstrijd werd zelfs erg spannend en begon voor ons goed.

Marcel op bord 1 liet weer zien dat hij goed op dreef is. De tegenstander deed een verkeerde pio zet en kwam in de verdrukking te staan en kwam daar niet meer uit. Een snelle winst bracht op ons voorsprong. Een poosje later kwam de zelfde uitslag op Geert zijn bord. De tegenstander had gekozen voor een scherpe variant, maar de aanval sloeg niet goed door en Geert kwam voor te staan en na nog enkele scherpe manoeuvres van beide kanten hadden we een voorsprong van 2 punten.

Helaas ging het op de onderste borden niet goed. Zowel Marcelis als Raymond streden nog lang door, maarhet rating overwicht was hier te zwaar en Roden kwam weer langszij.

Jammer genoeg keerde het tij toen ook tegen ons op bord twee waar Ton eerder de aanval had en de tegenstander zelfs een kwaliteit gaf om er uit te komen. Ton kennende zal het u niet verbazen dat Ton de kwaliteit snel weer terug gaf om te blijven aanvallen. Helaas sloeg ook hier de aanval niet door en werd het punt gescoord voor Roden in de counter.

2-3 voor Roden. En nog drie partijen te gaan. Helaas lukte het on niet meer om hier een volle punt te scoren. Almar kwam in een eindspel met een pion voor, maar het was niet genoeg voor de winst. Willem stond ook beter, maar kwam in een dame eindspel waar de tegenstander met eeuwig schaak ontsnapte. En Jan Plante stond heel de partij slechter. Kwam terug, maar zag op het kritieke moment de winnende f6 zet over het hoofd waardoor hij nog tot het eind moest strijden voor de remise. Erg goed gespeeld in het pionnen eindspel moet ik zeggen.

Van te voren was je hier natuurlijk blij mee geweest tegen de koploper, maar de kansen waren er en dan onderteken je het formulier toch met een kleine zucht. Een mooie wedstrijd. Dat was het zeker wel.

Eén reactie op “ESG 2 – Roden: Zo dichtbij

  1. Pingback: 6e ronde Eerste klasse NOSBO | De Schaakreporter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op maart 3, 2015 door in Externe Competitie 2e Team en getagd als .

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: