Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Simultaan Arie van Wageningen

Arie van Wageningen heeft zijn laatste klus bij het Emmer Schaakgenootschap goed afgesloten. Als clubkampioen bond hij de strijd aan met 17 tegenstanders, waaronder een aantal oud-kampioenen! Heel verrassend was daar ook de aanwezigheid van de nestor ven het Schaakgenootschap, Peter van de Werf. Vorig jaar aanwezig omdat hij toen namens de KNSB een gouden speld kreeg vanwege zijn 50 jaar lidmaatschap van het ESG. Nu had hij zin om Arie even een “kunstje” te flikken.

Om acht uur precies begon Arie zijn rondjes te lopen. Niet zoals de atletiek dames en heren dat plegen te doen, linksom, maar rechtsom. De vaart zat er gelijk er goed in. De fotograaf van de avond moest zich meerdere malen haastig naar zijn bord spoeden om zijn zet te spelen, want te laat zetten, dat mag niet…

Het begin verliep soepeltjes, maar daarna kreeg onze kampioen toch, iets eerder dan verwacht, toch enkele tikjes. Zo won Jan Reinink, als eerste, zijn partij middels het veroveren van een stuk, te winnen. Zo won Hans een pion en had de partij misschien, middels een stukoffer de partij naar zich toe kunnen trekken, maar had de pech dat Arie toen nét te snel weer bij hem was….

In het tweede uur won Arie zijn strijd tegen het koppel Edwin en Rolina. Edwin was niet tegen Arie opgewassen, ondanks de steun die hij genoot van Rolina. Van de Werf was in dat uur juist heel goed op dreef, had intussen al twee pionnen weten te bemachtigen en dreigde met nog veel meer. Was het zijn leeftijd, de snelle rondjes die Arie in die periode ook liep, of was het een gebrek aan wedstrijdritme,….. In ieder geval wist Peter zich in het derde uur niet staande te houden. Evert had intussen zijn partij gewonnen, evenals Herman, Jan v Os en Geert Kloppenburg . Zij deden dat na het verkrijgen van de kwaliteit. Datzelfde deed ook Marcel en wist evenals vorig jaar, Arie te verschalken. Het slotakkoord was echter weer voor Arie: Achterelkaar wist hij Geert, Almar, Bastiaan en Willem aan zijn zegekar te binden. Ook ik ging voor de bijl; mede door de eindsprint van Arie, trokken er gelijk zware wolken over mijn deel van het bord: Mat of zwaar materiaalverlies was niet meer te voorkomen.

Als laatste speler gaf Ton zich kort na 11 uur over en feliciteerde hij Arie met zijn overwinning.

Derhalve een resultaat die er beslist mag zijn: 9 partijen gewonnen, 2 remises 6 verloren.

Zoals gezegd, het was Arie zijn laatste optreden bij het ESG. Komend seizoen gaat hij spelen voor Hardenberg. Wij zullen hem in ieder geval gaan missen…

Douwe

De uitslag:

Bastiaan  0

Almar        0

Marcel       1

Ton             0

Peter         0

Eric            ½

Edwin       0

Jurriën       ½

Jan R           1

Hans           0

Douwe         0

Geert K         1

Jan v. O       1

Evert             1

Herman       1

Geert t. H     0

Willem         0

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op mei 29, 2015 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: