Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Evert in Bilderberg

Evert heeft afgelopen week in Oosterbeek meegedaan aan het Bilderberg toernooi. Dit toernooi geldt al jaren als het officieuze veteranen (>65 jr) en senioren (>50 jr) kampioenschap van Nederland. Heb je een rating boven de 1900 dan kun je in een zevenrondig toernooi strijden om de titel. Mits je oud genoeg bent. Naast de hoofdgroep is er altijd van maandag tot en met vrijdag een vijfrondig toernooi in verschillende ratingklassen. De grootte van de groepen varieert van 8 tot 14 die 5 ronden zwitsers spelen.

Vorig jaar deed o.a. Arie met wisselend succes in de hoofdgroep mee. Nu was alleen Evert aanwezig. De rating van Evert is wat gezakt waardoor hij in groep 2 speelde (1751 t/m 1807) samen met o.a. Wout Knol en Jan Colly. Ook al van die coryfeeën waarbij de rating wat is gezakt, maar die nog wel levensgevaarlijk zijn als ze het op hun heupen krijgen.

Evert in Bilderberg. De stelling resulteerde in verlies voor Evert, zijn enige

Evert in Bilderberg. De stelling resulteerde in verlies voor Evert, zijn enige

Evert begon wat voorzichtig met twee remises. In de derde ronde verloor hij doordat Jan van Os op bezoek kwam. Ïk verlies altijd als jij komt!!!”. Nu dat heeft hij het toch echt zelf gedaan. Kijk maar naar de stelling in de foto. Ik rekende op Lxd2; Txd2 en Lxe4 met een heel klein plusje voor zwart. Evert wou echter zijn loperpaar houden en speelde Le5 (nog voordat hij in de gaten had dat ik rondliep) en bleef een pion achter. Later offerde hij een tweede pion voor een aanval langs de h-lijn welke niks opbracht, behalve een verloren stelling.

Wakker geschud eindigde Evert wel met twee overwinningen en totaal dus 3 uit 5. Uiteraard zal Evert zijn partijen bespreken op onze website. Tijdens zijn toernooi had hij daar geen tijd voor, maar vanaf nu wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op juli 10, 2015 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: