Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Eerste punt voor ESG

Het eerste heeft hun eerste punt gehaald. Tegen Assen 2 werd een 4-4 gelijkspel behaald. Van te voren misschien blij met een gelijkspel, maar gezien de stand op de borden blijven we toch met een katertje zitten.

Het begon rustig maar lawaaig met een remise van Bastiaan. Rustig en lawaai ? Het lawaai kwam doordat de tegenstander van Bastiaan zijn glas van de tafel mieterde en dat maakte toch flink veel lawaai als iedereen stil zit na te denken. Direkt na het opruimen van de grote hoeveelheid splinters besloten beide spelers tot remise.

We stonden op de meeste borden goed en daarom kreeg de tegenstander van Wim de opdracht om het remiseaanbod af te wijzen. Wim werd daardoor gedwongen om de partij te beëindigen door te winnen. De partij was als laatste klaar, maar het punt was al vroeg geteld en daarom nu al in het verslag.

Ook Marcel stond plotseling gewonnen en ook zijn gebruikelijke tijdnood kon geen roet in het eten gooien. Ook hier het punt dus al vroeg geteld. Omdat Almar een pion voorstond en alleen Rashid wat moeilijk stond besloten Willem en Jan niet te gaan forceren en genoeg te nemen met remise.

Evert had intussen ook een pion meer. Hij had waarschijnlijk zijn toren niet moeten ruilen. De tegenstander wist te ontsnappen in het bekende eindspel van loper en randpion van de verkeerde kleur. Evert bleef de jeugdspeler lang overhoren, maar die hield zijn koning op h1, g1 en h2. Geen doorkomen aan dus.

Toen kwam er een kink in kabel. Almar zette zijn toren neer daar waar hij gewoon geslagen kon worden. Weg de kans op winst en weg de zekere remise. Zou toch fantastisch geweest zijn om als invaller aan bord 2 met zwart te winnen. Ook Rashid hield het niet droog. Hij mist duidelijk nog wat wedstrijdritme. Daar gaan we dus de komende weken wat aan doen.

Al met al een gelijkspel en laten we hopen dat dit de start is van meer mooie punten.

Promotieklasse; Ronde: 3; Datum: vr 2015-11-13
 
 
 
ESG
 
4
4
 
1.
Dwarshuis,A.(Arjan)
1922
Yaaqoub,R.(Rashid)
1
0
2.
Smit,H.(Hans)
1916
Gerbens,A.J.(Almar)
1673
1
0
3.
Velzen van,M.(Martin)
1857
Os van,J.C.(Jan)
1848
½
½
4.
Homminga,S.(Sjoerd)
1830
Struik,M.(Marcel)
1859
0
1
5.
Jager,M.(Mark)
1786
Fokkens,W.G.(Wim)
1818
0
1
6.
Bruggink,T.(Tycho)
1721
Hondema,E.C.(Evert)
1798
½
½
7.
Houtsma,S.H.(Sybrand)
1811
Os van,B.(Bastiaan)
1679
½
½
8.
Knol,W.(Wout)
1815
Boontje,W.(Willem)
1787
½
½

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op november 14, 2015 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: