Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

LYRISCH OVER FRAAIE ZEGE ESG2

Uit naar SISSA 5 met als zelf opgelegde doelstelling winnen ondanks afwezigheid wegens ziekte van onze vierde bordspeler Jan. En het bleef lang onduidelijk en spannend, maar de winst werd behaald en bovendien op zeer fraaie wijze.

De laatste drie borden nog bezig

De laatste drie borden nog bezig

De vier topborden waren het snelst klaar. Bord 4 dus reglementair omdat geen invaller meer gevonden kon worden,  Ton aan bord 3 omdat zijn tegenstander een combinatie met mat of damewinst over het hoofd zag, Geert omdat hij al in de opening een stuk verloor en later nog een, en Douwe op het topbord met een magistrale overwinning ingeluid door het pionnenduo op e6 en d5 dat de vijandelijke linies aan stukken scheurde. De dames werden links en rechts van het bord geplukt, maar e6 bleek dodelijk te promoveren, vergezeld en gesteund door paardvork en loperinslag en met twee stukken minder moest de tegenstander wel opgeven. Echt geweldig gespeeld. Het was nog tamelijk vroeg in de avond, 2-2.

Kijk de stelling van Hans eens

Kijk de stelling van Hans eens

Borden 5 tot en met 8 boden boeiende taferelen. Op 8 kampte Raymond aanvankelijk met een ontwikkelingsachterstand, maar behendig wist hij de puntendeling naar zich toe te trekken, echt knap en doorslaggevend voor het positieve teamresultaat. Debutant Theo kreeg aan bord 5 een remiseaanbod, maar omdat ik de situatie bij Almar somber inzag, gebood ik hem om door te spelen. Zijn meteen gespeelde torenoffer  pakte niet goed uit en hoewel hij er nog van alles uitperste kon de nederlaag niet meer worden afgewend.

De druk op Almar was groot

De druk op Almar was groot

Bij Hans aan bord 7 stonden we echter al te genieten van de ontwikkelingen. Met de zet versterkte hij zijn positie, alle stukken stonden zo mooi en logisch en bovendien op de koning van de tegenstander gericht en toen die met een pionzet zijn dame verborg, ontvouwde Hans zijn koningsaanval die niet minder dan dodelijk bleek. Echt een genot voor oog en brein. En bij Almar niet veel anders. Toen de verzamelde toeschouwende menigte de adem inhield voor een vijandige mataanval over de open g-lijn, bleek Almar het beter te hebben gezien en koelbloedig weerde hij de aanval af met torenwinst en technisch sterk werd de winstvoering gedemonstreerd. Mat!

Ja, Almar zet mat en ESG 2 wint.

Ja, Almar zet mat en ESG 2 wint.

Kortom, magistraal door Douwe, Hans en Almar gespeelde winstpartijen, zelden heb ik op een externe competitie avond van ESG zo genoten. Het halfje van Raymond doorslaggevend, het gemiste halfje van Theo, helaas mede door de aanwijzing van de plaatsvervangend teamleider.

ton

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op november 7, 2015 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: