Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Viertal wint van Hoogeveen

ESG V1 wint van Hoogeveen V1 met grote cijfers. Hoogeveen kwam met één invaller voor hun tweede bord en dat scheelde op papier een boel. OK, wij hadden een invaller op het eerste bord, maar dat scheelde een boel de andere kant op.

Op papier waren de teams nu aan elkaar gewaagd. Dan kunnen de uitslagen natuurlijk alle kanten op gaan. In dit geval ging dat ten gunste van ESG. Aan bord 1 kon Rashid winnen, deed dat niet, maar maakte er wel een ingewikkelde stelling. Te ingewikkeld, want Andries dacht te lang na en ging door de vlag. Ton heeft een volgens de kenners een model partij gespeeld.

1.
Yaaqoub,R.(Rashid)
Mellema,A.(Andries)
2176
1
0
2.
Hietbrink ten,G.F.(Geert)
1726
Spaans,L.(Leo)
1684
1
0
3.
Selten,A.W.M.(Ton)
1652
Bottema,J.(Jeroen)
1634
1
0
4.
Gerbens,A.J.(Almar)
1673
Witkamp,T.F.(Theo)
1621
½
½

Het andere viertal speelde tegen de Groninger Combinatie. Bastiaan ging mee als invaller voor Jan die een kennisevenement bezocht. Daar hoorde een wedstrijd van basketbalclub Donar bij. Wel leuk om de ambiance op te snuiven, maar het was een beer van een wedstrijd. In de grote pauze maar vertrokken naar het Denksportcentrum om onze helden te aanschouwen. Toen ik aankwam leken alle spelers goed te staan. Ik dacht al aan 4-0 voor ons. Ietwat onrealistisch, maar ik zou niet verbaasd geweest zijn als we met ruime cijfers hadden gewonnen. Dat werd het niet. Marcel wou dames ruilen en werd verrast doordat de ongedekte dame gewoon bleef staan. Nemen zou leiden tot mat en de eigen dame kon niet weg wegens hetzelfde mat. Ook Evert kwam de tijdnoodfase niet door. Drie aktieve pionnen tegen een stuk is meestal wel goed. Maar als je alle stukken ruilt dan kan één loper je drie pionnen tegenhouden. Bastiaan niet op de hoogte van de rampen dacht dat we met 2-0 voorstonden en bood remise aan. Die zou wel niet aangenomen worden en als de tegenstander dan zou moeten winnen zou Bastiaan de kansen krijgen. De tegenstander verkoos het winnen van de wedstrijd boven eigen glorie.

Willem wist tenslotte zijn partij wel te winnen. De tegenstander werd echt geen kans gelaten. Jammer een nipte verlies waar meer ingezeten had.

1.
Schippers,M.(Maurice)
2241
Struik,M.(Marcel)
1859
1
0
2.
Pellikaan,G.(Govert)
1905
Hondema,E.C.(Evert)
1798
1
0
3.
Zwanepol,J.(Johan)
1771
Boontje,W.(Willem)
1787
0
1
4.
Spears,R.(Russell)
1702
Os van,B.(Bastiaan)
1679
½
½

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op december 17, 2015 door in Externe Competitie 1e Team.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: